Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Moliūgų ir obuolių apkepas
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
šiek tiek citrinų (žievelė)
šiek tiek cukraus
600 gramų moliūgų
6 vienetai obuolių
2 vienetai kiaušinių
3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
šiek tiek druskos
2.5 valgomojo šaukšto sviesto
1.5 stiklinės grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nulupti moliūgai, išskobus sėklas, sutarkuojami ir pašutinami truputyje vandens su sviestu. Tada į juos suberiami tarkuoti obuoliai ir dar pavirinama. Nukaitus puodą, masė atvėsinama. Suberiami džiūvėsėliai, su cukrumi išsukti kiaušinių tryniai, įtarkuojama citrinos žievelė ar įberiama kitų prieskonių, druskos. Viskas sumaišoma. Vėliau sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvas ar forma ištepama riebalais, pabarstoma džiūvėsėliais, ir sukrečiama masė, apdėliojama sviesto gabalėliais. Kepama orkaitėje. Tiekiama su grietine.

Moliūgų ir obuolių apkepas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nulupti moliūgai, išskobus sėklas, sutarkuojami ir pašutinami truputyje vandens su sviestu. Tada į juos suberiami tarkuoti obuoliai ir dar pavirinama. Nukaitus puodą, masė atvėsinama. Suberiami džiūvėsėliai, su cukrumi išsukti kiaušinių tryniai, įtarkuojama citrinos žievelė ar įberiama kitų prieskonių, druskos. Viskas sumaišoma. Vėliau sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvas ar forma ištepama riebalais, pabarstoma džiūvėsėliais, ir sukrečiama masė, apdėliojama sviesto gabalėliais. Kepama orkaitėje. Tiekiama su grietine.

Komentarai (2)


  • Neringa 2011-09-14 19:22

    Kepu ir ziuriu kascia bus :juokauju: nes ten gavos tokia mase, bijau, kad nesusiris ir valgysim kaip kose :galvoju:


  • era 2010-09-22 12:48

    o kiek kept?valanda,dvi,tris?


Daugiau receptų