Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Moliūgų ir sūrio pyragas
AUTORIUS:
Liepa
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono (maltas)
140 gramų cukraus
1 arbatinis šaukštelis imbierų (maltas)
500 gramų moliūgų
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas kiaušinių (baltymai)
1 vienetas kiaušinių (tryniai)
0.25 arbatinio šaukštelio druskos
50 gramų sviesto (tirpintas)
3 gramai kepimo miltelių
110 gramų avižinių dribsnių
175 gramai varškės sūrio (15-18% riebumo)
100 gramų vaisių (džiovinti, cukruoti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Avižiniai dribsniai sumalami į miltus.
75 g varškės sūrio sumaišoma su tirpintu sviestu, 1 kiaušinio tryniu, 50 g cukraus bei druska.
Suberiami su kepimo milteliais sumaišyti malti avižiniai dribsniai ir išminkoma vientisa tešla.
Tešla apvyniojama maistine plėvele ir padedama į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.
Moliūgas nulupamas ir supjaustomas mažais, tvarkingais kubeliais.
Moliūgo kubeliai sumaišomi su džiovintų vaisių gabaliukais, imbieru bei cinamonu.
Išplakami 2 kiaušiniai bei 1 kiaušinio baltymas, palaipsniui suberiama 90 g cukraus ir viskas gerai išplakama.
Į kiaušinių masę sudedama 100 g tarkuoto varškės sūrio ir viskas gerai išmaišoma.
Atšaldyta tešla išklojamas apvalios kepimo formos dugnas bei kraštai.
Sudedama moliūgų masė ir ant viršaus užpilama kiaušinių bei sūrio masė.
Kepama apie 30-40 minučių 185 laipsnių temperatūroje, kol pyragas gražiai paruduoja.
Iškeptas pyragas paliekamas kepimo formoje atvėsti ir skanaujama.
Skanaus

Moliūgų ir sūrio pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Avižiniai dribsniai sumalami į miltus.
75 g varškės sūrio sumaišoma su tirpintu sviestu, 1 kiaušinio tryniu, 50 g cukraus bei druska.
Suberiami su kepimo milteliais sumaišyti malti avižiniai dribsniai ir išminkoma vientisa tešla.
Tešla apvyniojama maistine plėvele ir padedama į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.
Moliūgas nulupamas ir supjaustomas mažais, tvarkingais kubeliais.
Moliūgo kubeliai sumaišomi su džiovintų vaisių gabaliukais, imbieru bei cinamonu.
Išplakami 2 kiaušiniai bei 1 kiaušinio baltymas, palaipsniui suberiama 90 g cukraus ir viskas gerai išplakama.
Į kiaušinių masę sudedama 100 g tarkuoto varškės sūrio ir viskas gerai išmaišoma.
Atšaldyta tešla išklojamas apvalios kepimo formos dugnas bei kraštai.
Sudedama moliūgų masė ir ant viršaus užpilama kiaušinių bei sūrio masė.
Kepama apie 30-40 minučių 185 laipsnių temperatūroje, kol pyragas gražiai paruduoja.
Iškeptas pyragas paliekamas kepimo formoje atvėsti ir skanaujama.
Skanaus

Receptą atsiuntė Liepa

Komentarai (1)


  • alina 2013-01-12 11:10

    vakar gaminau si patiekala, ir galiu pasakyti, kad laaaaaabai labai skanu. :super: is dziovintu vaisiu turejau tik razinu, tai isivaizduoju, jei butu buve daugiau kitokiu, butu buve dar skaniau. butinai kepsiu dar ne karta. aciu uz recepta :-)


Daugiau receptų