Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Moliūgų keksas "Švelnusis"
AUTORIUS:
Jūratė
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
200 gramų moliūgų (minkųtimas)
250 gramų kvietinių miltų
200 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių
190 mililitrų aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
3 lašai vanilės ((esencija))
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
100 mililitrų apelsinų sulčių
50 gramų cukraus
50 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Smulkia trintuve susmulkinti moliūgo minkštimą.
2.
Atskirame inde suplakti kiaušinius su cukrumi. Nenustojant plakti, supilti aliejų, vanilės esenciją ir sudėti tarkuotą moliūgą.
3.
Į miltus įmaišyti druską, kepimo miltelius ir cinamoną, viską kartu išsijoti ir įplakti į kekso masę. Turi gautis grietinės tirštumo tešla. Kepimo formą ištepti sviestu, į ją supilti tešlą ir kepti gerai įkaitintoje orkaitėje +180°C temperatūroje 50 - 60 min. Patikrinti, ar iškepė, mediniu smeigtuku.
4.
Prie šio kekso puikiai dera apelsininis glajus. Ne dideliame puodelyje ištirpinti gabaliuką sviesto, supilti cukrų ir dalį apelsino sulčių. Į likusią dalį sulčių įmaišyti kupiną arbatinį šaukštelį krakmolo ir tik po to supilti į glajų. Kai viskas užvirs ir sutirštės, išjugti ugnį. Glajus paruoštas.
5.
Iškepusį keksą šiek tiek atvėsinti, apipilti apelsininiu glajumi ir palikti 2 val. pilnai atvėsti ir sustingti. Keksas išties labai lengvas, drėgnas, švelnaus skonio ir prie jo labai tinka stiklinė pieno :)

Skanaus!

Moliūgų keksas "Švelnusis"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Tešlai: Glajui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Smulkia trintuve susmulkinti moliūgo minkštimą.

  2. Atskirame inde suplakti kiaušinius su cukrumi. Nenustojant plakti, supilti aliejų, vanilės esenciją ir sudėti tarkuotą moliūgą.

  3. Į miltus įmaišyti druską, kepimo miltelius ir cinamoną, viską kartu išsijoti ir įplakti į kekso masę. Turi gautis grietinės tirštumo tešla. Kepimo formą ištepti sviestu, į ją supilti tešlą ir kepti gerai įkaitintoje orkaitėje +180°C temperatūroje 50 - 60 min. Patikrinti, ar iškepė, mediniu smeigtuku.

  4. Prie šio kekso puikiai dera apelsininis glajus. Ne dideliame puodelyje ištirpinti gabaliuką sviesto, supilti cukrų ir dalį apelsino sulčių. Į likusią dalį sulčių įmaišyti kupiną arbatinį šaukštelį krakmolo ir tik po to supilti į glajų. Kai viskas užvirs ir sutirštės, išjugti ugnį. Glajus paruoštas.

  5. Iškepusį keksą šiek tiek atvėsinti, apipilti apelsininiu glajumi ir palikti 2 val. pilnai atvėsti ir sustingti. Keksas išties labai lengvas, drėgnas, švelnaus skonio ir prie jo labai tinka stiklinė pieno :)

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jūratė

Komentarai (3)


  • Justina 2016-10-29 15:50

    Ačiū už receptą, tikras skanus, kaip biskvitas ar keksas gaunasi :)


  • Jūratė 2016-09-10 07:25

    Moliūgai visai nesijaučia, užgožia apelsinų, vanilės ir cinamono kvapai ir skoniai))


  • 2016-09-09 23:58

    Ar nesijaučia to specifinio moliūgo kvapo -skonio?


Daugiau receptų