Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Moliūgų tortas su karameliniu kremu
AUTORIUS:
Laima
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Autorius apie receptą: Sodraus skonio tortas patiks net tiems, kas nemėgsta moliūgų Sodraus skonio tortas patiks net tiems, kas nemėgsta moliūgų Laima
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
Tešlai:
200 gramų miltai
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
100 gramų moliūgų tyrės
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų grietinėlės
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Moliūgų tyrei - moliūgo minkštimą ir sudėti į kepimo indą, uždengti dangčiu ir kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 50-60 min. Atvėsusią tyrę nuvarvinti per kiaurasamtį. Tortui reikės 100 gr tyrės.
2.
Išplakti kiaušinių trynius su cukrumi ir 1 a. š. vanilinio cukraus. Į trynių ir cukraus masę sudėti moliūgų tyrę ir išmaišyti. Įmaišyti išsijotus miltus ir kepimo miltelius. Pabaigoje masę sujungti su atskirai išplaktais kiaušinių baltymais.
3.
Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti 15-20 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
4.
Kremui maskarponės sūrį ir Rududu suplakti elektriniu plakikliu, kol masė taps vientisa. Atskirai išplakti grietinėlę su 1 a/š. vanilinio cukraus. Maskarponės-rududu masę sumaišyti su plakta grietinėle ir gautu kremu pertepti atvėsusį, į dvi dalis perpjautą moliūgo biskvitą. Tortą palikti šaldytuve kelioms valandoms.

Moliūgų tortas su karameliniu kremu

Recepto autorius: Sodraus skonio tortas patiks net tiems, kas nemėgsta moliūgų Laima
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 1
Tešlai: Kremui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Moliūgų tyrei - moliūgo minkštimą ir sudėti į kepimo indą, uždengti dangčiu ir kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 50-60 min. Atvėsusią tyrę nuvarvinti per kiaurasamtį. Tortui reikės 100 gr tyrės.

  2. Išplakti kiaušinių trynius su cukrumi ir 1 a. š. vanilinio cukraus. Į trynių ir cukraus masę sudėti moliūgų tyrę ir išmaišyti. Įmaišyti išsijotus miltus ir kepimo miltelius. Pabaigoje masę sujungti su atskirai išplaktais kiaušinių baltymais.

  3. Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti 15-20 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

  4. Kremui maskarponės sūrį ir Rududu suplakti elektriniu plakikliu, kol masė taps vientisa. Atskirai išplakti grietinėlę su 1 a/š. vanilinio cukraus. Maskarponės-rududu masę sumaišyti su plakta grietinėle ir gautu kremu pertepti atvėsusį, į dvi dalis perpjautą moliūgo biskvitą. Tortą palikti šaldytuve kelioms valandoms.

Receptą atsiuntė Laima

Komentarai


Daugiau receptų