Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Moliūgų uogienė
AUTORIUS:
Kristina
INGREDIENTAI:
šiek tiek apelsinų (žievelė)
šiek tiek citrinų (žievelė)
1 kilogramas cukraus
2 kilogramai moliūgų
šiek tiek vanilės
1 valgomasis šaukštas citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Moliūgas perpjaunamas pusiau ir, išėmus sėklas bei nulupus žievę, supjaustomas vidutinio dydžio gabaliukais. Gabaliukai užberiami cukrumi ir palaikomi per naktį. Atsiradus sultims, moliūgai išgriebiami, sirupas užvirinamas ir karštas užpilamas ant moliūgų. Palaikius 10—12 val, sudedama vanilė ir žievelė, verdama ant mažos ugnies kol moliūgai paskaidrėja, bet neištyžta. Tuomet uogienė išpilstoma į paruoštus stiklainius, sandariai uždaroma. Labai skanu su skrudinta balta duona.

Moliūgų uogienė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Moliūgas perpjaunamas pusiau ir, išėmus sėklas bei nulupus žievę, supjaustomas vidutinio dydžio gabaliukais. Gabaliukai užberiami cukrumi ir palaikomi per naktį. Atsiradus sultims, moliūgai išgriebiami, sirupas užvirinamas ir karštas užpilamas ant moliūgų. Palaikius 10—12 val, sudedama vanilė ir žievelė, verdama ant mažos ugnies kol moliūgai paskaidrėja, bet neištyžta. Tuomet uogienė išpilstoma į paruoštus stiklainius, sandariai uždaroma. Labai skanu su skrudinta balta duona.

Receptą atsiuntė Kristina

Komentarai (12)


  • taip 2017-03-26 12:12

    Vietoj citrinų rūgšties, dedu citrinos sūltis. Sveikiau :)


  • Natalija 2011-08-29 18:26

    O man patiko!!!Tik idomu,ar visa ziema rusyje issilaikys? ;-)


  • Vilija 2011-08-18 08:22

    Fantastiška, pati skaniausia uogienė!!! :super: :super: :super:


  • Mėta 2010-10-06 14:12

    Aš irgi panašią verdu, bet skysčio nenupilu, verdu, kol pakankamai sutirštėja, nededu nei citrinos rūgšties nei žievelės, o kliūsteliu citrininio likerio. Arba dedu naminių apelsinų cukatų ir apelsino esencijos dėl kvapo.


  • audronė 2010-10-06 12:42

    Man atrodo, kad reikia dalį moliūgų skysčio nupilti, o ne visą kaitinti, nes moliūgas yra gana vandeningas, aš kadangi tai žinau, todėl reikia stebėti tirštumą, ir plius nelaikyti ilgai cukruje, o maždaug 8 val. užtenka ir virti ne daugiau 15 min, pilnai užtenka. Visiems linkiu sekmės:)


  • audronė 2010-10-06 12:39

    Turėtų būti labai skani ir graži:) Šiandien kaip tik ruošiuosi daryti moliūgų žiemai, tai būtinai pamėginsiu.


  • gintautas 2010-09-21 12:19

    bandysiu gaminti


  • (anonimas) 2010-09-05 14:12

    pritariu mergytem,neaiskiai parasytas receptas


  • Aurimas 2010-08-12 11:01

    Na man šis receptas neitin patiko, nes tai ne ogienė favos, bet sirupas su moliūgo gabaliukais. Skystas ir liko nors naudojau specialų cukrų su žele.


  • Jurgita 2010-08-12 08:58

    kiek reikia apelsinu ir citrinu zieweliu. Neissamiai parasyta. :-p


Daugiau receptų