Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Morengas su avietėmis
AUTORIUS:
Karina
INGREDIENTAI:
šiek tiek aviečių (šaldytos/šviežios)
130 gramų cukraus
6 vienetai kiaušinių (baltymai)
200 gramų grietinėlės (36 % riebumo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baltymus sudedame į puodą, supilame 115 g cukraus, greitai maišant šildome iki 36-38 laipsnių temperatūros ir nukėlę nuo ugnies viską išmaišome mentele.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.
Kepimo formą išklojame sviestiniu popieriumi ir supilame baltymų masę (galime formuoti keletą apvalių blynų arba tiesiog vieną didesnį).
Dedame baltymus į orkaitę, sumažiname karštį iki 120 laipsnių temperatūros ir kepame apie 30-35 min.
Grietinėlę išplakame su likusiais 115 g cukraus ir sudedame ant iškepto morengo.
Ant pat viršaus sudedame avietes (aš naudojau trintas su cukrumi avietes ir puošiau cielomis avietėmis).
Skanaus.

Morengas su avietėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Baltymus sudedame į puodą, supilame 115 g cukraus, greitai maišant šildome iki 36-38 laipsnių temperatūros ir nukėlę nuo ugnies viską išmaišome mentele.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.
Kepimo formą išklojame sviestiniu popieriumi ir supilame baltymų masę (galime formuoti keletą apvalių blynų arba tiesiog vieną didesnį).
Dedame baltymus į orkaitę, sumažiname karštį iki 120 laipsnių temperatūros ir kepame apie 30-35 min.
Grietinėlę išplakame su likusiais 115 g cukraus ir sudedame ant iškepto morengo.
Ant pat viršaus sudedame avietes (aš naudojau trintas su cukrumi avietes ir puošiau cielomis avietėmis).
Skanaus.

Receptą atsiuntė Karina
Gairės: Orkaitėje, Desertai

Komentarai


Daugiau receptų