Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu
AUTORIUS:
Ieva Visockytė
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
9 vienetai kiaušinių
Pagrindui:
2.5 valgomojo šaukšto cukraus
50 gramų riešutų
0.5 valgomojo šaukšto miltai (malti)
Kremui:
8 valgomieji šaukštai cukraus
4.5 valgomojo šaukšto miltai
1.5 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
340 mililitrų pieno
160 gramų sviesto
Papuošimui:
1 saujelė riešutų
3 vienetai saldainių (karameliniai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindo ruošimas (tortui reikia 3 - jų): Labai gerai išplakite kiaušinių baltymus. Berkite cukrų ir plakite, kol puta taps labai standi ir blizgi. Atsargiai įmaišykite miltus, riešutus. Tešlą pilkite ant kepimo popieriaus apskritimo formos. Kepkite apie 20 minučių iki 170 C įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinkite.
2.
Kremo ruošimas: Sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir pieną. Greitai maišydami masę pakaitinkite iki virimo. Prieš pat užvirimą, indą nukelkite nuo ugnies. Maišykite dar 2 minutes. Šiek tiek atvėsinkite. Sviestą supjaustykite gabaliukais (jis turi būti kambario temperatūros) dėkite į kremo masę ir gerai išplakite iki vientisos masės.
3.
Papuošimui prikaistuvyje lydyti karamelinius saldainius, maišyti, kad neprisiviltų (karamelė labai greitai pradeda degti), sumesti pasmulkintus riešutus, pakepinti, nuolat maišant, kol pasidarys traški masė.
4.
Ant kiekvieno torto pagrindo tepti po 1/3 kremo, tolygiai paskirstyti.
Tortą, kremo viršų, padengti traškiu papuošimu.

Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Pagrindui: Kremui: Papuošimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Pagrindo ruošimas (tortui reikia 3 - jų): Labai gerai išplakite kiaušinių baltymus. Berkite cukrų ir plakite, kol puta taps labai standi ir blizgi. Atsargiai įmaišykite miltus, riešutus. Tešlą pilkite ant kepimo popieriaus apskritimo formos. Kepkite apie 20 minučių iki 170 C įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinkite.

  2. Kremo ruošimas: Sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir pieną. Greitai maišydami masę pakaitinkite iki virimo. Prieš pat užvirimą, indą nukelkite nuo ugnies. Maišykite dar 2 minutes. Šiek tiek atvėsinkite. Sviestą supjaustykite gabaliukais (jis turi būti kambario temperatūros) dėkite į kremo masę ir gerai išplakite iki vientisos masės.

  3. Papuošimui prikaistuvyje lydyti karamelinius saldainius, maišyti, kad neprisiviltų (karamelė labai greitai pradeda degti), sumesti pasmulkintus riešutus, pakepinti, nuolat maišant, kol pasidarys traški masė.

  4. Ant kiekvieno torto pagrindo tepti po 1/3 kremo, tolygiai paskirstyti.
    Tortą, kremo viršų, padengti traškiu papuošimu.

Receptą atsiuntė Ieva Visockytė

Komentarai (1)


  • Ieva 2017-02-22 16:31

    labai neaiškiai aprašytas receptas... Neaišku kiek kremui reikia trynių.


Daugiau receptų