Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Morkiniai zrazai
AUTORIUS:
Violeta
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai cukraus
0.5 kilogramo morkų
4 vienetai obuolių
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek džiūvesėlių (apvoliojimui)
0.5 stiklinės pieno
0.5 stiklinės manų kruopų
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai sviesto
šiek tiek uogienės (juodųjų serbentų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Morkas sutarkuoti su stambia tarka, sudėti į keptuvę su sviestu, cukrumi, žiupsneliu druskos, pienu ir ištroškinti ant silpnos ugnies (20 min).
Tada į morkų troškinį suberti manus ir dar patroškinti, pastoviai maišant, 10-15 min. Gautą masę atvėsinti.
Į atvėsintą morkų masę įmušti kiaušinį, išmaišyti ir formuoti iš gautos tešlos skrituliukus. Į skrituliukų vidurį dėti įdarą iš tarkuotų obuolių, sumaišytų su uogiene. Užlipdyti galus ir apvolioti džiūvėsėliuose.
Kepti keptuvėje įkaitintame svieste.

Morkiniai zrazai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Morkas sutarkuoti su stambia tarka, sudėti į keptuvę su sviestu, cukrumi, žiupsneliu druskos, pienu ir ištroškinti ant silpnos ugnies (20 min).
Tada į morkų troškinį suberti manus ir dar patroškinti, pastoviai maišant, 10-15 min. Gautą masę atvėsinti.
Į atvėsintą morkų masę įmušti kiaušinį, išmaišyti ir formuoti iš gautos tešlos skrituliukus. Į skrituliukų vidurį dėti įdarą iš tarkuotų obuolių, sumaišytų su uogiene. Užlipdyti galus ir apvolioti džiūvėsėliuose.
Kepti keptuvėje įkaitintame svieste.

Receptą atsiuntė Violeta
Gairės: Vaikams, Kepti, Desertai

Komentarai (1)


  • Erika 2012-04-04 18:43

    Atrodo tai neskaniai :ne:


Daugiau receptų