
500 gramų | morkų (sultingos) |
400 gramų | sausainių ((trapios tešlos)) |
120 gramų | cukraus |
15 gramų | vanilinio cukraus |
200 gramų | sviesto |
150 gramų | graikinių riešutų |
1 vienetas | citrinos žievelės (tarkuota) |
0.5 arbatinio šaukštelio | cinamono |
0.5 arbatinio šaukštelio | muskato |
0.5 arbatinio šaukštelio | imbierų |
P.S. Kad tinginys gražiau atrodytų, prieš vyniodami jo masę į maistinę plėvelę, pabarstykite ant jos sezamo arba kokoso drožlių.
Morkinis tinginys

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 18
- Morkos, sultingos, 500 gramų
- Sausainiai, (trapios tešlos), 400 gramų
- Cukrus, 120 gramų
- Vanilinis cukrus, 15 gramų
- Sviestas, 200 gramų
- Graikiniai riešutai, 150 gramų
- Citrinos žievelė, tarkuota, 1 vienetas
- Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Muskatas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Imbieras, 0.5 arbatinio šaukštelio
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Morkas sutarkuoti smulkia trintuve, sumaišyti su paprastu ir vaniliniu cukrumi ir sudėti į puodą. Kurį laiką palikti, kol morkos išleis sultis.
300 g sausainių blenderio pagalba susmulkinti į trupinius. Likusius 100 g sulaužyti mažais gabaliukais. Riešutus smulkiai sukapoti (labai tinka ir migdolai).
Atsiradus morkų sultims, uždengti puodą ir virti 20 min., retkarčiais pamaišant, kol tol, kol morkos suminkštės. Į virimo pabaigą įdėti sviesto ir visus prieskonius, gerai išmaišyti ir išjungti ugnį. (Jei kažkurių prieskonių nemėgstate - nenaudokite).
Dubenėlyje sumaišyti sumaltus ir sulaužytus sausainius, riešutus ir po truputį dalimis sudėti morkų masę ir išmaišyti. Tinginio tešla turi būti vientisa, tiršta ir lipni. Morkinio tinginio masę susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą keletui valandų. Skanaus!
P.S. Kad tinginys gražiau atrodytų, prieš vyniodami jo masę į maistinę plėvelę, pabarstykite ant jos sezamo arba kokoso drožlių.
Komentarai (1)
PATInka.man.tonginis