Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Morkinis tinginys
AUTORIUS:
Jūratė
Porcijų skaičius: 18
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 18
500 gramų morkų (sultingos)
400 gramų sausainių ((trapios tešlos))
120 gramų cukraus
15 gramų vanilinio cukraus
200 gramų sviesto
150 gramų graikinių riešutų
1 vienetas citrinos žievelės (tarkuota)
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
0.5 arbatinio šaukštelio muskato
0.5 arbatinio šaukštelio imbierų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morkas sutarkuoti smulkia trintuve, sumaišyti su paprastu ir vaniliniu cukrumi ir sudėti į puodą. Kurį laiką palikti, kol morkos išleis sultis.
2.
300 g sausainių blenderio pagalba susmulkinti į trupinius. Likusius 100 g sulaužyti mažais gabaliukais. Riešutus smulkiai sukapoti (labai tinka ir migdolai).
3.
Atsiradus morkų sultims, uždengti puodą ir virti 20 min., retkarčiais pamaišant, kol tol, kol morkos suminkštės. Į virimo pabaigą įdėti sviesto ir visus prieskonius, gerai išmaišyti ir išjungti ugnį. (Jei kažkurių prieskonių nemėgstate - nenaudokite).
4.
Dubenėlyje sumaišyti sumaltus ir sulaužytus sausainius, riešutus ir po truputį dalimis sudėti morkų masę ir išmaišyti. Tinginio tešla turi būti vientisa, tiršta ir lipni. Morkinio tinginio masę susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą keletui valandų. Skanaus!

P.S. Kad tinginys gražiau atrodytų, prieš vyniodami jo masę į maistinę plėvelę, pabarstykite ant jos sezamo arba kokoso drožlių.

Morkinis tinginys

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 18
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Morkas sutarkuoti smulkia trintuve, sumaišyti su paprastu ir vaniliniu cukrumi ir sudėti į puodą. Kurį laiką palikti, kol morkos išleis sultis.

  2. 300 g sausainių blenderio pagalba susmulkinti į trupinius. Likusius 100 g sulaužyti mažais gabaliukais. Riešutus smulkiai sukapoti (labai tinka ir migdolai).

  3. Atsiradus morkų sultims, uždengti puodą ir virti 20 min., retkarčiais pamaišant, kol tol, kol morkos suminkštės. Į virimo pabaigą įdėti sviesto ir visus prieskonius, gerai išmaišyti ir išjungti ugnį. (Jei kažkurių prieskonių nemėgstate - nenaudokite).

  4. Dubenėlyje sumaišyti sumaltus ir sulaužytus sausainius, riešutus ir po truputį dalimis sudėti morkų masę ir išmaišyti. Tinginio tešla turi būti vientisa, tiršta ir lipni. Morkinio tinginio masę susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą keletui valandų. Skanaus!

    P.S. Kad tinginys gražiau atrodytų, prieš vyniodami jo masę į maistinę plėvelę, pabarstykite ant jos sezamo arba kokoso drožlių.

Receptą atsiuntė Jūratė

Komentarai (1)


  • Regina 2018-01-10 10:30

    PATInka.man.tonginis


Daugiau receptų