Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Morkų keksiukai
AUTORIUS:
Jurgita
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė, tarkuota)
1 arbatinis šaukštelis cinamono
0.5 stiklinės cukraus
3 vienetai morkų
3 vienetai obuolių
1 arbatinis šaukštelis vanilės
3 vienetai kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
75 mililitrai apelsinų sulčių
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus nusijoti su kepimo milteliais, cinamonu ir druska. Pritarkuoti stiklinę obuolių. Suversti juos į atskirą indą. Suberti cukrų, vanilę, tarkuotas žieveles, supilti sultis, aliejų. Dėti išsuktus kiaušinius ir viską gerai suplakti šluotele ar plaktuvu. Tuomet berti miltų mišinį ir vėl gerai suplakti. Sutarkuoti morkas ir įmaišyti jas į tešlą. Tešlą krėsti į keksiukų kepimo formeles, sustatyti į skardą ir šauti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti 25-30 minučių, kol keksiukai parusvės. Traukti iš orkaitės, 15 min. palikti vėsti, tada išimti iš formelių. Skanaus!

Morkų keksiukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Miltus nusijoti su kepimo milteliais, cinamonu ir druska. Pritarkuoti stiklinę obuolių. Suversti juos į atskirą indą. Suberti cukrų, vanilę, tarkuotas žieveles, supilti sultis, aliejų. Dėti išsuktus kiaušinius ir viską gerai suplakti šluotele ar plaktuvu. Tuomet berti miltų mišinį ir vėl gerai suplakti. Sutarkuoti morkas ir įmaišyti jas į tešlą. Tešlą krėsti į keksiukų kepimo formeles, sustatyti į skardą ir šauti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti 25-30 minučių, kol keksiukai parusvės. Traukti iš orkaitės, 15 min. palikti vėsti, tada išimti iš formelių. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai


Daugiau receptų