Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Morkų pyragas su sūrio kremu
AUTORIUS:
Jūratė
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai cukraus pudros
200 gramų cukraus (rudas)
0.4 arbatinio šaukštelio imbierų (maltas)
0.4 arbatinio šaukštelio kardamono (maltas)
150 gramų migdolų
150 gramų migdolų (malti)
500 gramų morkų
šiek tiek vanilės
4 vienetai kiaušinių (baltymai)
100 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
4 valgomieji šaukštai grietinės
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
300 gramų sūris (varškės, kreminis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Morkas sutarkuoti su smulkia tarka.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, sudėti morkas, maltus migdolus, prieskonius ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Baltymus išplakti ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Kepimo formą patepti sviestu, pabarstyti miltais ir sukrėsti tešlą, išlyginti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Atvėsinti, bet palikti formoje.
Sūrį, grietinę, pudrą ir vanilę išplakti su mikseriu.
Kremą užtepti storu sluoksniu ant pyrago.
Migdolus pakepinti ir jais papuošti pyragą.
Palaikyti šaldytuve.

Morkų pyragas su sūrio kremu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Morkas sutarkuoti su smulkia tarka.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, sudėti morkas, maltus migdolus, prieskonius ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Baltymus išplakti ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Kepimo formą patepti sviestu, pabarstyti miltais ir sukrėsti tešlą, išlyginti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Atvėsinti, bet palikti formoje.
Sūrį, grietinę, pudrą ir vanilę išplakti su mikseriu.
Kremą užtepti storu sluoksniu ant pyrago.
Migdolus pakepinti ir jais papuošti pyragą.
Palaikyti šaldytuve.

Receptą atsiuntė Jūratė

Komentarai (1)


  • Evelina 2012-01-31 17:38

    su mascarpone suriu labai skaniai gaunasi


Daugiau receptų