Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Musak
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
5 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
3 vienetai pomidorų pastos
2 vienetai svogūnų
300 gramų jautienos faršo
1 vienetas kiaušinių
3 valgomieji šaukštai pieno
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuskustos bulvės supjaustomos stambiais griežinėliais ir iš vienos pusės pakepinamos įkaitintame aliejuje.

Atskirai pakepinami susmulkinti svogūnai ir faršas, sudedami skiltelėmis supjaustyti pomidorai.

Trečdalis pakepintų bulvių sudedama į gilią keptuvę, išteptą sviestu, ant bulvių sudedama mėsa su svogūnais, po to bulvės ir vėl mėsa, uždengiama bulvėmis, užpilama tirpintu sviestu ir trupučiu vandens.

Kepama orkaitėje 30 min. Po to užpilama kiaušiniu, išplaktu su pienu, pasūdoma ir kepama, kol pagels.

Valgoma su salotomis arba raugintais kopūstais.

Musak

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nuskustos bulvės supjaustomos stambiais griežinėliais ir iš vienos pusės pakepinamos įkaitintame aliejuje.

Atskirai pakepinami susmulkinti svogūnai ir faršas, sudedami skiltelėmis supjaustyti pomidorai.

Trečdalis pakepintų bulvių sudedama į gilią keptuvę, išteptą sviestu, ant bulvių sudedama mėsa su svogūnais, po to bulvės ir vėl mėsa, uždengiama bulvėmis, užpilama tirpintu sviestu ir trupučiu vandens.

Kepama orkaitėje 30 min. Po to užpilama kiaušiniu, išplaktu su pienu, pasūdoma ir kepama, kol pagels.

Valgoma su salotomis arba raugintais kopūstais.

Komentarai (7)


  • vai vai 2015-04-28 13:05

    Patinka zinovai kurie reiskiasi del graikisko musaka...jei nezinot nekomentuokit...kas del sio recepto niekas ir nesake kad tai originalus musakas...rado vieta dalintis savo neisprususiom ziniom kai kurie...zmogus tiesiog idejo recepta ir kam patiks tegul pasigamis...kam ne lai neburnoja...pavadinimas matai jiems uzkliuvo....


  • boba nuo kupetos 2014-03-06 17:08

    Koks skirtumas, kas tai: musakas, ar ne. Jei patinka - gaminkitės; nepatinka - nevalgykit. KO ČIA PUTOJAT? %-)


  • asss 2011-01-18 22:42

    receptas,tikrai,ne,toks,ant,virsaus,pilamas,jogurtas,su,kiausiniu.tikrai,netikslus,receptukas:)))


  • Editukas 2010-02-04 10:09

    Pritariu Inesai, ragavau r pati su Bulgarais gaminau si patiekala, tikrai ne taip reikia gamint si patiekala....


  • inesa 2009-07-05 14:21

    istiesu labai skanu,bet receptas visiskai ne toks,joks besamelis (kiausinis isplaktas su naturaliu jogurtu) o ne pienu,bulves pjaustomos smulkiais kubeliais ir apkepamos,o farsas kepamas su prieskoniais ir koncervuotais smulkintais pomidorais.ir valgomas su naturaliu jogurtu ir jokiais kopustais,ir tikrai jokio sviesto nereikia pakanka riebalu nuo mesos ir apkeptu bulviu.
    gal sumaiset su graikiska musaka??


  • jurate 2008-10-15 20:11

    labai idomu,kas parase,musaka ne taip gaminama,ne su sviestu ant virsaus,besamelis..


  • linkse 2008-10-15 16:19

    skanu labai skanu


Daugiau receptų