
0.5 stiklinės | cukraus |
1 vienetas | česnakų (mažesnis) |
3 vienetai | morkų |
700 gramų | paprikų (raudona) |
1 vienetas | petražolių (šaknis) |
2 kilogramai | pomidorų pastos (mėsingi) |
4 vienetai | svogūnų |
0.5 stiklinės | acto |
3 valgomieji šaukštai | druskos |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
200 gramų | čili pipirų (pipirai) |
Padedam į lentynėlę ir laukiam žiemos ;)
Naminė adžika

- Cukrus, 0.5 stiklinės
- Česnakai, mažesnis, 1 vienetas
- Morkos, 3 vienetai
- Paprika, raudona, 700 gramų
- Petražolės, šaknis, 1 vienetas
- Pomidorai, mėsingi, 2 kilogramai
- Svogūnai, 4 vienetai
- Actas, 0.5 stiklinės
- Druska, 3 valgomieji šaukštai
- Aliejus, kepimui
- Čili, pipirai, 200 gramų
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Nuluptus svogūnus supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į puodą storu dugnu ir pakepiname ant šlakelio aliejaus su tarkuotom morkom bei tarkuota petražolės šaknimi. Kai morkos suminkštėja sudedam išvalytas tarkuotas arba smulkiai pjaustytas raudonąsias paprikas bei čili pipiriukus. Kai nugaruoja šiek tiek sulčių sudedame smulkiai pjaustytus pomidorus (rekomenduoju pomidorus nublanširuoti). Karts nuo karto pamaišant troškiname daržoves kol išgaruoja pomidorų sultys ir lieka tiršta daržovių košė. Įspaudžiame pabaigoje česnako skilteles, sudedame cukrų, druską bei supilame actą. Užviriname, paverdame apie 10 min. paragaujame (pagal savo skonį galima dar įberti prieskonių) ir supilstome į iškaitintus stiklainius. Gerai užsukame, apverčiame dangteliais į apačią ir paliekame kol atvės.
Padedam į lentynėlę ir laukiam žiemos ;)
Komentarai (4)
Na SUPER!!! Ka tik pasidariau ir labai skanu!!! :) :p
Net is tolo nepanasu I tikra adzika. Adaptuotas astrus darzoviu troskinys
labai skanu,bet dejau cili daugiau :super: :super2:
ir ka gauname ogi valdorfo adzikos padaza