Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Naminė adžika
AUTORIUS:
Neringa
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus
1 vienetas česnakų (mažesnis)
3 vienetai morkų
700 gramų paprikų (raudona)
1 vienetas petražolių (šaknis)
2 kilogramai pomidorų pastos (mėsingi)
4 vienetai svogūnų
0.5 stiklinės acto
3 valgomieji šaukštai druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
200 gramų čili pipirų (pipirai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuluptus svogūnus supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į puodą storu dugnu ir pakepiname ant šlakelio aliejaus su tarkuotom morkom bei tarkuota petražolės šaknimi. Kai morkos suminkštėja sudedam išvalytas tarkuotas arba smulkiai pjaustytas raudonąsias paprikas bei čili pipiriukus. Kai nugaruoja šiek tiek sulčių sudedame smulkiai pjaustytus pomidorus (rekomenduoju pomidorus nublanširuoti). Karts nuo karto pamaišant troškiname daržoves kol išgaruoja pomidorų sultys ir lieka tiršta daržovių košė. Įspaudžiame pabaigoje česnako skilteles, sudedame cukrų, druską bei supilame actą. Užviriname, paverdame apie 10 min. paragaujame (pagal savo skonį galima dar įberti prieskonių) ir supilstome į iškaitintus stiklainius. Gerai užsukame, apverčiame dangteliais į apačią ir paliekame kol atvės.

Padedam į lentynėlę ir laukiam žiemos ;)

Naminė adžika

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nuluptus svogūnus supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į puodą storu dugnu ir pakepiname ant šlakelio aliejaus su tarkuotom morkom bei tarkuota petražolės šaknimi. Kai morkos suminkštėja sudedam išvalytas tarkuotas arba smulkiai pjaustytas raudonąsias paprikas bei čili pipiriukus. Kai nugaruoja šiek tiek sulčių sudedame smulkiai pjaustytus pomidorus (rekomenduoju pomidorus nublanširuoti). Karts nuo karto pamaišant troškiname daržoves kol išgaruoja pomidorų sultys ir lieka tiršta daržovių košė. Įspaudžiame pabaigoje česnako skilteles, sudedame cukrų, druską bei supilame actą. Užviriname, paverdame apie 10 min. paragaujame (pagal savo skonį galima dar įberti prieskonių) ir supilstome į iškaitintus stiklainius. Gerai užsukame, apverčiame dangteliais į apačią ir paliekame kol atvės.

Padedam į lentynėlę ir laukiam žiemos ;)

Receptą atsiuntė Neringa

Komentarai (4)


  • SUPER 2017-01-06 17:23

    Na SUPER!!! Ka tik pasidariau ir labai skanu!!! :) :p


  • kaukaziete 2015-07-10 10:49

    Net is tolo nepanasu I tikra adzika. Adaptuotas astrus darzoviu troskinys


  • renataas111 2013-07-25 21:53

    labai skanu,bet dejau cili daugiau :super: :super2:


  • (anonimas) 2010-08-29 22:13

    ir ka gauname ogi valdorfo adzikos padaza


Daugiau receptų