Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Naminė balta duona
AUTORIUS:
Svieta
INGREDIENTAI:
šiek tiek kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejaus
1 litras vandens (40 laipsnių temperatūros)
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
1 valgomasis šaukštas mielių (šviežios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltai persijojami per sietelį ir sumaišomi su druska bei aliejumi. Miltų dėkite priklausomai nuo kitų produktų, kad gautųsi tąsi ir prie rankų nelimpanti tešla.
Mielės ištirpinamos šiltame vandenyje.
Kai mielės gerai susimaišo, supilama miltų masė ir tešla minkoma apie 5 minutes.
Tada tešla dedama į polietileninį maišelį ir dedama šiltai pakilti.
Po pusvalandžio vėl tešla gerai išminkoma, kad išeitų visas anglies dioksidas.
Suformuojami duonos kepaliukai, dedami į skardą, uždengiami rankšluosčiu ir dar paliekami pakilti.
Orkaitė įkaitinama iki 180 laipsnių temperatūros ir kepama apie 1 valandą.
Ragaujame atvėsusią.
Skanaus.

Naminė balta duona

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Miltai persijojami per sietelį ir sumaišomi su druska bei aliejumi. Miltų dėkite priklausomai nuo kitų produktų, kad gautųsi tąsi ir prie rankų nelimpanti tešla.
Mielės ištirpinamos šiltame vandenyje.
Kai mielės gerai susimaišo, supilama miltų masė ir tešla minkoma apie 5 minutes.
Tada tešla dedama į polietileninį maišelį ir dedama šiltai pakilti.
Po pusvalandžio vėl tešla gerai išminkoma, kad išeitų visas anglies dioksidas.
Suformuojami duonos kepaliukai, dedami į skardą, uždengiami rankšluosčiu ir dar paliekami pakilti.
Orkaitė įkaitinama iki 180 laipsnių temperatūros ir kepama apie 1 valandą.
Ragaujame atvėsusią.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Svieta

Komentarai (8)


  • daiva 2014-10-30 12:39

    sveikos,juk aiskiai parasyta kad mieles turi buti sviezios,o miltu deti tiek kad tesla neliptu prie ranku.


  • saulius urbonas 2012-10-07 18:10

    svieta parasyk aisku miltu kieki,aciu. ;-)


  • inga 2012-04-14 17:26

    ar galetu kas parasyti kiek tiksliai cia reikia tu miltu? nes tikrai nesuprasi,jei nesi niekad dares. %-)


  • ramute 2012-03-26 12:21

    :-D labai labai skanus batonas,nepalyginsi pirktinio batono,ir labai pigiai iseina


  • Jolanta 2012-03-25 21:23

    nesuprtau, kiek tų miltų pagal receptą vistik reikia? Rašoma recepte,, truputį".


  • ramute 2012-02-04 15:28

    nezinau ar geras einu tuojau minkyti


  • irma 2011-08-11 13:09

    ka reiskia 40c, kokios mieles sausos ar slapios.Labai neaiskiai parasytas receptas nepamirskit kad darant ptiekala pirma katrta reikia kad visa procedura butu surasyta aiskiai.


  • Ieva 2011-08-09 12:11

    Sveikos. Atsiūskit daugiau tokių receptų. Labai šaunu būtų paeksperimentuoti :soku2: :taip: :-)


Daugiau receptų