Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Naminė itališka pica su pomidorų padažu
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
4 stiklinės miltai ( smulkiai maltų kietagrūdžių kviečių)
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 vienetas kiaušinių
Tešlos raugui:
50 gramų mielių (šviežios)
240 mililitrų vandens (38-40 ̊C temperatūros)
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
Pomidorų padažui:
2 skardinės pomidorų pastos (konservuoti, smulkinti)
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnakų
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
5 vienetai laurų lapų (lapeliai)
1 arbatinis šaukštelis petražolių (džiovintos (arba šakelė šviežių))
šiek tiek čiobrelių (džiovinti (arba šakelė šviežių))
šiek tiek raudonėlių (džiovinti (arba šakelė šviežių))
šiek tiek bazilikų (džiovintas (arba šakelė šviežių))
šiek tiek pipirai
šiek tiek druskos
Įdarui:
400 gramų sūris (fermentinis ar kietasis)
2 vienetai sūris (mocarela, rutuliukai)
200 gramų sūris (fermentinis ar kietasis)
200 gramų pievagrybių
200 gramų kumpio
1 pundelis bazilikų (šviežias (arba 50 g gražgarsčių))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pomidoro padažo gaminimas:
Susmulkinti česnakus ir pakepinti alyvuogių aliejuje 1 minutę. Supilti konservuotus smulkintus pomidorus kartu su skysčiu, įdėti lauro lapelius, šviežias (sukapotas) arba džiovintas prieskonines žoleles, įberti druskos. Uždengti dangčiu ir ,sumažinus ugnį, virti 20 minučių. Berti cukraus, pipirų bei gerai išmaišyti.
2.
Tešlos raugo gaminimas:
Į šiltą (38-40 ̊C) vandenį sudėti mieles, cukrų ir šakute sutrinti iki vientisos masės . Masę padėti šiltai ir palikti 15 minučių, kol raugas pakils.
3.
Tešlos gaminimas:
Kol kyla raugas, iki trupinių sumaišyti miltus su druska, kiaušiniu ir aliejumi. Į trupinius įpilti iškilusias mieles. Gautą tešlą minkyti 10 minučių, kol pasidarys elastinga. Padėti tešlą ant aliejumi išteptos lėkštės, ant viršaus uždėti medžiaginį rankšluostuką ir palikti šiltai 30 minučių. Praėjus 30 minučių minkyti tešlą 5 minutes ant miltais pabarstyto stalo. Vėl padėti ant aliejumi pateptos lėkštės, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 15 minučių.

Tešlą labai plonai iškočioti ant stalo, pabarstyto miltais. Suformuotą picos padą kepti 210 ̊C temp. orkaitėje 10 minučių. Pakeptą padą išimti, patepti jį pomidorų padažu, pabarstyti sutarkuotu sūriu, sudėlioti supjaustytą kumpį ir pievagrybių griežinėlius. „Margaritos“ picai patepti pakeptą
padą pomidorų padažu,o ant viršaus išdėlioti mocarelos sūrį, pjaustytą rutuliukais.

Picas kepti 210 ̊C temp. orkaitėje 15 - 20 minučių. Iškepus picai, pabarstyti šviežiais baziliko lapeliais ar garžgarstėmis.

Skanaus!

Naminė itališka pica su pomidorų padažu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Tešlai: Tešlos raugui:
  • Mielės, šviežios, 50 gramų
  • Vanduo, 38-40 ̊C temperatūros, 240 mililitrų
  • Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Pomidorų padažui: Įdarui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Pomidoro padažo gaminimas:
    Susmulkinti česnakus ir pakepinti alyvuogių aliejuje 1 minutę. Supilti konservuotus smulkintus pomidorus kartu su skysčiu, įdėti lauro lapelius, šviežias (sukapotas) arba džiovintas prieskonines žoleles, įberti druskos. Uždengti dangčiu ir ,sumažinus ugnį, virti 20 minučių. Berti cukraus, pipirų bei gerai išmaišyti.

  2. Tešlos raugo gaminimas:
    Į šiltą (38-40 ̊C) vandenį sudėti mieles, cukrų ir šakute sutrinti iki vientisos masės . Masę padėti šiltai ir palikti 15 minučių, kol raugas pakils.

  3. Tešlos gaminimas:
    Kol kyla raugas, iki trupinių sumaišyti miltus su druska, kiaušiniu ir aliejumi. Į trupinius įpilti iškilusias mieles. Gautą tešlą minkyti 10 minučių, kol pasidarys elastinga. Padėti tešlą ant aliejumi išteptos lėkštės, ant viršaus uždėti medžiaginį rankšluostuką ir palikti šiltai 30 minučių. Praėjus 30 minučių minkyti tešlą 5 minutes ant miltais pabarstyto stalo. Vėl padėti ant aliejumi pateptos lėkštės, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 15 minučių.

    Tešlą labai plonai iškočioti ant stalo, pabarstyto miltais. Suformuotą picos padą kepti 210 ̊C temp. orkaitėje 10 minučių. Pakeptą padą išimti, patepti jį pomidorų padažu, pabarstyti sutarkuotu sūriu, sudėlioti supjaustytą kumpį ir pievagrybių griežinėlius. „Margaritos“ picai patepti pakeptą
    padą pomidorų padažu,o ant viršaus išdėlioti mocarelos sūrį, pjaustytą rutuliukais.

    Picas kepti 210 ̊C temp. orkaitėje 15 - 20 minučių. Iškepus picai, pabarstyti šviežiais baziliko lapeliais ar garžgarstėmis.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Čiop Čiop

Komentarai


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...