Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Naminė šaltiena
AUTORIUS:
Zita
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 vienetai vištiena
2 vienetai kiaulienos ((koja))
200 gramų lašinių ((skūrelės))
šiek tiek morkų
šiek tiek vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirai
šiek tiek laurų lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kojas gerai nuvalyti(nuskusti su peiliu) perpjauti ir pamerkti į šaltą vandenį.
2.
Vištienos ketvirčius ir skūreles(žemaitiškai) taip pat pamerkti į šaltą vandenį(2-3 val).
3.
Į puodą pilti šaltą vandenį,dėti kiaulės kojas ir užvirinti.Nupilti,nuplauti ir užpylus vandeniu virti.Kiek vėliau sudėti skūreles,vištieną ir viską virti apie 3 val.Verdant įdėti druskos, pjaustytų stambiau morkų,prieš pabaigą dėti lauro lapelių,pipirų.
4.
Išvirusią mėsą išimti iš puodo,atskirti nuo kaulo,supjaustyti nedideliais gabaliukais.
5.
Nuovirą iškošti,palikti nusistoti,paskui nupilti nuo drumzlių.Supjaustytą mėsą dėti į nuovirą,ragauti druską.Užvirinti ir pilstyti į indelius.
6.
Jeigu norima lėkštutes papuošti,galima į dugną įdėti morkos,kietai virto kiaušinio,petražolės šakelę.Valgant prie šaltienos patiekti krienų.

Naminė šaltiena

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kojas gerai nuvalyti(nuskusti su peiliu) perpjauti ir pamerkti į šaltą vandenį.

  2. Vištienos ketvirčius ir skūreles(žemaitiškai) taip pat pamerkti į šaltą vandenį(2-3 val).

  3. Į puodą pilti šaltą vandenį,dėti kiaulės kojas ir užvirinti.Nupilti,nuplauti ir užpylus vandeniu virti.Kiek vėliau sudėti skūreles,vištieną ir viską virti apie 3 val.Verdant įdėti druskos, pjaustytų stambiau morkų,prieš pabaigą dėti lauro lapelių,pipirų.

  4. Išvirusią mėsą išimti iš puodo,atskirti nuo kaulo,supjaustyti nedideliais gabaliukais.

  5. Nuovirą iškošti,palikti nusistoti,paskui nupilti nuo drumzlių.Supjaustytą mėsą dėti į nuovirą,ragauti druską.Užvirinti ir pilstyti į indelius.

  6. Jeigu norima lėkštutes papuošti,galima į dugną įdėti morkos,kietai virto kiaušinio,petražolės šakelę.Valgant prie šaltienos patiekti krienų.

Receptą atsiuntė Zita

Komentarai (3)


  • Fee 2018-03-17 02:02

    O kam ta vištiena mirkyti vandenyje?


  • 2018-02-09 13:31

    Virdama šaltieną visada įdedu porą salierų stiebų, labai geras skonis. Pabandykit, gal ir jums patiks.


  • Audra 2015-02-07 20:45

    patinka


Daugiau receptų