Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Naminiai krienai
AUTORIUS:
T.M.
INGREDIENTAI:
1 kilogramas krienų
2 valgomieji šaukštai acto
100 mililitrų vandens
1 valgomasis šaukštas druskos
1 vienetas burokėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Krienų šaknis nuvalykite. Po to sutarkuokite smulkiai. Geriausia tarkuoti lauke, kai yra vėjas, nes nuo krienu ašaroja akys. Aš dariau namie, tai visuose namuose visi verkė, kol sugalvojau viską daryti prie gartraukio. Tarkuoti nėra lengva, galima bandyti su bulvių tarkavimo mašina, bet liks didesnių krienų dalelių.

Smulkiai sutarkuokite burokėlį (galima ir virtą) ir išspauskite iš jo sultis. Į jas įpilkite vandens (jei norite raudonesnių krienų, vandens nenaudokite, o naudokite daugiau sulčių), įdėkite druskos, acto. Skystį supilkite į krienus. Išmaišykite. Krienus sudėkite į mažus stiklainius, suspauskite, kad neliktų oro ir užsukite dangteliu. Laikykite vėsioje vietoje.

Krienai labai tinka prie mėsos patiekalų, yra stipraus, aitraus skonio ir kvapo.

Naminiai krienai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Krienų šaknis nuvalykite. Po to sutarkuokite smulkiai. Geriausia tarkuoti lauke, kai yra vėjas, nes nuo krienu ašaroja akys. Aš dariau namie, tai visuose namuose visi verkė, kol sugalvojau viską daryti prie gartraukio. Tarkuoti nėra lengva, galima bandyti su bulvių tarkavimo mašina, bet liks didesnių krienų dalelių.

Smulkiai sutarkuokite burokėlį (galima ir virtą) ir išspauskite iš jo sultis. Į jas įpilkite vandens (jei norite raudonesnių krienų, vandens nenaudokite, o naudokite daugiau sulčių), įdėkite druskos, acto. Skystį supilkite į krienus. Išmaišykite. Krienus sudėkite į mažus stiklainius, suspauskite, kad neliktų oro ir užsukite dangteliu. Laikykite vėsioje vietoje.

Krienai labai tinka prie mėsos patiekalų, yra stipraus, aitraus skonio ir kvapo.

Receptą atsiuntė T.M.

Komentarai (7)


  • Dainius 2017-11-06 12:39

    Labai patiko .Ačiu už receptą


  • Krienas 2016-08-17 11:11

    burokeliu nelabai reikia, bet labai jau stiprus, senei neragaves, aciu uz recepta


  • l 2016-04-15 18:59

    ir cukraus


  • Jei 2014-10-23 23:13

    Yra ir Vokietijoje pirkti , tik aišku skonis ne toks


  • vita 2010-11-07 19:09

    Trupuciukas cukraus-butinas!Pagerina skoni.Gyvendama Lietuvoje pati gaminau-labai megstu! :super: Vokietijoje niekada nemaciau pirkti krienu gumbu-gaila... :nezinau:


  • Marija M 2010-10-06 14:51

    dar cukraus reik


  • liu 2010-10-04 20:24

    :super2: ,labai megstu krienus!


Daugiau receptų