Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Naminiai kūčiukai
AUTORIUS:
Raminta
INGREDIENTAI:
5 valgomieji šaukštai aguonų
10 valgomųjų šaukštų cukraus
100 gramų kvietinių miltų (kočiojimui)
650 gramų kvietinių miltų (tešlai)
200 mililitrų vandens
šiek tiek druskos
80 gramų sviesto
40 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į pašildytą vandenį dėti mieles, sviestą, druską ir cukrų.
Ištrinti iki vientisos masės, suberti miltus, aguonas ir išminkyti tešlą.
Palikti tešlą šiltai, kad pakiltų.
Tada perminkyti ir vėl palikti pakilti.
Taip daryti 3 kartus.
Iškočioti pakilusią tešlą maždaug 1 cm storio, pjaustyti irgi maždaug 1 cm pločio gabaliukais (gal kiek mažesniais, nes jie orkaitėje dar pučiasi) ir dėti ant miltais pabarstytos skardos.
Kepti 170 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių.
Patarčiau kepant vis su medine mentele pavartyti, kad gražiai pagelstų.
Skanaus.

Naminiai kūčiukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į pašildytą vandenį dėti mieles, sviestą, druską ir cukrų.
Ištrinti iki vientisos masės, suberti miltus, aguonas ir išminkyti tešlą.
Palikti tešlą šiltai, kad pakiltų.
Tada perminkyti ir vėl palikti pakilti.
Taip daryti 3 kartus.
Iškočioti pakilusią tešlą maždaug 1 cm storio, pjaustyti irgi maždaug 1 cm pločio gabaliukais (gal kiek mažesniais, nes jie orkaitėje dar pučiasi) ir dėti ant miltais pabarstytos skardos.
Kepti 170 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių.
Patarčiau kepant vis su medine mentele pavartyti, kad gražiai pagelstų.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Raminta

Komentarai (51)


  • arvis 2017-12-23 23:47

    nuo kada i kuciukus dedamas sviestas juk pagal tradicijas negalima ,na nebent siais laikais ju nebesilaikoma juk ir egles jau puosia ne kuciu diena o net lapkricio men liudna bet niekas nebepuoseleja senoliu paprociu


  • Kristina 2017-12-22 09:32

    Nuotraukoje sausos mielės. Galima spręsti, kad sausų mielių 40gr


  • Gulnara 2016-12-29 16:14

    Sveiki, noriu pagaminti, o sakykit jie gaunasi minkšti?


  • aida 2016-12-19 20:36

    labai skanus


  • Jogailė 2015-12-24 17:18

    Manau 40 gramu mieliu yra tikrai perdaug, pati kepiau du kartus pagal si recepta ir dejau tik 7 gramus, viskas isejo labai skaniai ir pati tesla iskilo labai graziai :)
    Linksmu svenciu! Jogaile


  • vvvvv 2015-12-22 17:54

    Galima naudoti pieno produktus ir kiaušinius. Paklausykite, ką kalba kunigai - jau ne viduramžiai.


  • saulius 2015-12-22 06:53

    man nepakilo tesla ir du gabalus ismeciau nors dariau kaip recepte liepta ,vanduo buvo drungnas net vietoi sviesto pyliau alieju ir vistiek tesla nenori kilti...............................................kame problema


  • Renata 2015-12-18 14:20

    Pasiskaitykite, ka kunigai sako apie tai, ko gi istiesu negalima valgyti per kucias http://lvk.lcn.lt/naujienos/,91. Geru svenciu visiems!


  • Lina 2015-12-17 10:58

    vakar iskepiau. Vietoj sviesto alieju pyliau. Labai skanus gavosi! ;)


  • to Asta 2015-12-05 09:35

    tai čia nereikia juokti, p.Asta.Juk Kūčiukai yra pasnikui. Tai pienas ir sviestas netinka. O jeigu kepate tik šiaip sau, tad žinoma, galima beleką dėti. Kai ant Kūčių stalo padėta padažai su majonezu, grietine, sviestu arba pyragai iškepti su kremais riebiais, tai jau ne Kūčių stalas...tiesiog...susirinko šeima kartu praleisti laiką, pabendrauti...:) Gerų švenčių :)


Daugiau receptų