Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Naminis čili pipirų padažas ATOMIC HOT
AUTORIUS:
Tomas M.
INGREDIENTAI:
1 vienetas morkų
4 vienetai pomidorų pastos
1 vienetas svogūnų
1 valgomasis šaukštas acto
1 valgomasis šaukštas druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus
20 vienetų čili pipirų (pipirai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Aš naudojau ant palangės užaugintus čili pipirus. Beja, jie puikiai dera, net žiemą.
Čili pipirus su visom sėklom ir nuluptą svogūną sumalkite su blenderiu.
Morkas sutarkuokite smulkiau.
Pomidorus galima įvairiai paruošti, pavyzdžiui, apiplykyti, nuimti odą ir sutrinti, bet aš dariau papraščiau - sutarkavau su tarka - greita ir lengva, o odelė nesitarkuoja, tad ją lengva atskirti.
Viską dėkite į puodą ir įdėkite druskos, aliejaus bei acto.
Kas nori, gali įdėti dar ir kitų daržovių.
Kaitinkite, kol užvirs, tuomet sudėkite su šaukštu į švarius, virintu vandeniu praplautus, nedidelius stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite ir leiskite ataušti.
Padažas labiausiai tinka prie mėsos patiekalų. į sriubas bei picoms.
P.S. Geriau dėti raudonus pipirus, t.y. prinokusius, kitaip turėsite per stiprų paprikos skonį.
Labai aštrus!

Naminis čili pipirų padažas ATOMIC HOT

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Aš naudojau ant palangės užaugintus čili pipirus. Beja, jie puikiai dera, net žiemą.
Čili pipirus su visom sėklom ir nuluptą svogūną sumalkite su blenderiu.
Morkas sutarkuokite smulkiau.
Pomidorus galima įvairiai paruošti, pavyzdžiui, apiplykyti, nuimti odą ir sutrinti, bet aš dariau papraščiau - sutarkavau su tarka - greita ir lengva, o odelė nesitarkuoja, tad ją lengva atskirti.
Viską dėkite į puodą ir įdėkite druskos, aliejaus bei acto.
Kas nori, gali įdėti dar ir kitų daržovių.
Kaitinkite, kol užvirs, tuomet sudėkite su šaukštu į švarius, virintu vandeniu praplautus, nedidelius stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite ir leiskite ataušti.
Padažas labiausiai tinka prie mėsos patiekalų. į sriubas bei picoms.
P.S. Geriau dėti raudonus pipirus, t.y. prinokusius, kitaip turėsite per stiprų paprikos skonį.
Labai aštrus!

Receptą atsiuntė Tomas M.

Komentarai (13)


  • Ingrida 2018-09-26 22:52

    Ačiū labai už receptą.
    Gavosi puikiai


  • Edgaras 2017-11-25 22:25

    Na va jau austa padaziukas. Gaminau su savais uzaugintais moruga scorpion ir chocolate habanero... Turetu ilgam uztekti padazo:))


  • Jjurijus 2017-09-03 20:35

    fantastika . ačiū už recepta .


  • Vaida 2015-08-11 00:32

    Kaip tik siltnamyje turiu to gerio ,rytoj bandysiu gamint


  • Patarimas - 2015-03-02 14:16

    kai konservuojat, dėkit į mažus indelius, nes šitas padažas piktas kaip velnias ir vienu metu daug nesuvalgysit :) O su proporcijom viskas čia normaliai, manau, nes pirktinėje čili tyrėje tie pipiriukai irgi sudaro virš 80 proc. Beje, kas nerandat parduotuvėje čili, tai blogai ieškot :) Yra prie padažų, kur visokie užpilai salotoms, priedai sušiams ir t.t.


  • Virga 2012-09-04 14:29

    Kiek iseina litru is vienos porcijos? Kiek sis padazas isilaiko?


  • elvyra 2012-04-06 21:49

    Labai skanu :super: :super: :super:


  • sss 2012-02-27 13:08

    as kai cesnako nemegstu, tai jo ir nededu, nes isgadina skoni.


  • esmeralda 2011-10-17 20:33

    na bandysiu turu apie50 pipiru tai iseis bent 3 porcijos :-D


  • V. 2011-08-01 19:31

    Jei pipiriukai naminiai, nepersistenkit. Tokiam kiekiui 20 vienetų tikrai nereikia. O iš tiesų, vietoj svogūno geriau derėtų česnakas, o dėl įvairumo galima ir saldžiąją papriką įdėt kokią, žinoma, čia skonio reikalas.


Daugiau receptų