Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant garų.
Baigdami kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius).
Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome.
Tešlą atšaldome.
Tada padaliname į 6 dalis, iškočiojame ir iškepame apvalius lakštus (prieš kepimą subadyti).
Iš tešlos likučių iškepame lakštą, kuris vėliau sumalamas apibarstymui.
Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštų cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių.
Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais ir papuošiame.
Paruoštą padedame šaltai, kad sustingtų.
Skanaus.

Naminis medaus tortas
INGREDIENTAI:
6 valgomieji šaukštai | cukraus pudros |
1 stiklinė | cukraus |
1 stiklinė | medaus |
3 vienetai | kiaušinių |
5 stiklinės | kvietinių miltų |
200 gramų | sviesto |
1 litras | grietinės |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo miltelių (ar soda) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Naminis medaus tortas
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukraus pudra, 6 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 1 stiklinė
- Medus, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 5 stiklinės
- Sviestas, 200 gramų
- Grietinė, 1 litras
- Kepimo milteliai, ar soda, 1 arbatinis šaukštelis
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant garų.
Baigdami kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius).
Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome.
Tešlą atšaldome.
Tada padaliname į 6 dalis, iškočiojame ir iškepame apvalius lakštus (prieš kepimą subadyti).
Iš tešlos likučių iškepame lakštą, kuris vėliau sumalamas apibarstymui.
Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštų cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių.
Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais ir papuošiame.
Paruoštą padedame šaltai, kad sustingtų.
Skanaus.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (149)
Skanei atrodo
Esu bandžius bet mielai išsikepsiu vėl
Skanus - rekomenduoju pabandyt.
Kitą kartą dėčiau daugiau medaus ir mažiau cukraus.
Mano lakštai buvo gana stori, tai kiekvieną kepiau po 10 min. Lakštai gaunasi, kaip rašyta, kieti, tačiau pertepus kremu ir palaikius šaldytuve per naktį suminkštėja ir gaunasi puikūs.
Sveikos mielos seimininkes,norejau pasidalinti savo medaus torto pertepimu.Gyvenu Anglijoje ir labai daug metu,vietoj grietines naudoju paprasciausia beprocentini naturalu jogurta.Labai puikiai issiplaka,laiko forma,skanu.Puiki alternatyva pakeisti grietine.Prasau pabandykit.Su pagarba visoms.
skanusu
reikia deti namine grietine
Viskas gerai gavosi pagal šia receptura ,bet kita karta dėsiu mažiau medaus.O taip viskas super!Aciu!!!
O is 18% grietines gausis kremas?
As turiu meducio recepta is mamos ir liuks gaunasi. 50g sviesto, 1 stikl. cukraus, 2 v.s. medaus, 3 kiausiniai, 4 stikl. miltu, 1a.s.nugesintos sodos, 1 a.s.cinamono, 1a.s.vsnilino.pertepimui, 1l.grietines(ne liesos),0,5 stikl.cukraus pudros, 1citrinos sulciu. Kiausinius, cukru, medu ir sviesta sudejus i dubeni, istatyti i kita su karstu vandeniu. Plakti tol kol mase pasidarys puri. Tada kai praves sudedame likusius ingridientus ir gerai isminkome. Iskociotus lakstus kepame kokios norime formos 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje. Butinai sakute subadykite kad nebutu pusliu. Na toliau eiga jau zinote, tepate atvesusius , puosiazm ir skanajam.
Nu isejo tai nekazka.. Tesla kieta, kremas skystas :/ na pirma karta kepu koki torta, tai cia tiesiog gal per liesa grietine parinkau, ar per daug miltu :D nor sis kremo vistiek geresnio skonio tikejausi ^^