Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Naminis „Sušis“
AUTORIUS:
Viktorija D.
INGREDIENTAI:
1 vienetas agurkų
1 vienetas avokadų
1 vienetas ryžių (pakuotė)
100 gramų lašišų (sūdyta arba rūkyta)
2 valgomieji šaukštai acto (ryžių)
šiek tiek vandens
1 vienetas krabų lazdelių (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papildomai reikės 1 pakuotės nori lapų (dumblių lapų).
Prieš verdant ryžius, juos 2 kartus nuplauname šaltu vandeniu.
Ryžius verdame 8 minutes ant didelės ugnies truputį pasūdytame vandenyje (1 stiklinei ryžių - 1,5 stiklinės vandens), tuomet ugnį sumažiname per pusę ir toliau verdame 8 minutes.
Išvirus ryžiams, juos paliekame brinkti tame pačiame puode 10 min.
Praėjus 10 min. užpilame ryžių actu, išmaišome ir paliekame atvėsti.
Ryžiams atvėsus pasiruošiame darbo vietą: bambukinę servetėlę apvyniojame maistine plėvele, o likusius ingridientus supjaustome juostelėmis, šalia bambukinės servetėlės pasidedame indelį su vandeniu.
Tuomet dedame nori lapą (ant bambukinės servetėlės blizgiąja puse), pašlapiname rankas vandenyje, ant viršaus dedame ryžius, per vidurį norimus ingridientus (avokadas, agurkas, lašiša, krabų lazdelės ir pan.), paliekame 3 cm plotą neapdengtą ryžiais ir, galiausiai, bambukinės servetėlės pagalba viską suformuojame (kad viskas suliptų naudojame vandenį).
Gavę pailgą „suši“ supjaustome jį į nedidelius ritinėlius.
Sušiui pagardinti naudojame japonišką sojų padažą, wasbi pastą, marinuotus imbierus bei sezamo sėklas.
Skanaus.

Naminis „Sušis“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Papildomai reikės 1 pakuotės nori lapų (dumblių lapų).
Prieš verdant ryžius, juos 2 kartus nuplauname šaltu vandeniu.
Ryžius verdame 8 minutes ant didelės ugnies truputį pasūdytame vandenyje (1 stiklinei ryžių - 1,5 stiklinės vandens), tuomet ugnį sumažiname per pusę ir toliau verdame 8 minutes.
Išvirus ryžiams, juos paliekame brinkti tame pačiame puode 10 min.
Praėjus 10 min. užpilame ryžių actu, išmaišome ir paliekame atvėsti.
Ryžiams atvėsus pasiruošiame darbo vietą: bambukinę servetėlę apvyniojame maistine plėvele, o likusius ingridientus supjaustome juostelėmis, šalia bambukinės servetėlės pasidedame indelį su vandeniu.
Tuomet dedame nori lapą (ant bambukinės servetėlės blizgiąja puse), pašlapiname rankas vandenyje, ant viršaus dedame ryžius, per vidurį norimus ingridientus (avokadas, agurkas, lašiša, krabų lazdelės ir pan.), paliekame 3 cm plotą neapdengtą ryžiais ir, galiausiai, bambukinės servetėlės pagalba viską suformuojame (kad viskas suliptų naudojame vandenį).
Gavę pailgą „suši“ supjaustome jį į nedidelius ritinėlius.
Sušiui pagardinti naudojame japonišką sojų padažą, wasbi pastą, marinuotus imbierus bei sezamo sėklas.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Viktorija D.

Komentarai (8)


  • vilius 2016-01-16 19:44

    Skanus susiai aciu uz recepta


  • Alina 2015-12-29 20:44

    Labai skanu! Ačiū už receptą.


  • Jolanta Aliukonienė 2013-12-12 07:46

    Dėkoju už receptą, būtinai su sūnumi pasigaminsim :super:


  • Šmirdvydė. 2013-10-25 12:13

    Atrodo labai skaniai nors dar aš neesu ragavus na bet reikes išbandyti kuria diena čia. :super: :miegu: bet man nelabai patinka ryžiai ;-( :fuu: :stop:


  • Karina. 2012-07-10 13:52

    Reikes butinai isbandyti . !!


  • autore 2012-02-22 15:28

    as ir nesakau , kad kinu ?


  • mmmm 2012-02-22 13:55

    susi labai skanu tik kad jie ne kinu o japonu patiekalas


  • autore 2012-01-23 14:23

    Pastaba!!
    1. pries verdant ryzius , juos 2 kartus nuplauti saltu vandeniu
    2. Gave pailga sushi supjaustome i nedidelius ritinelius.


Daugiau receptų