Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Naminis tinginys
AUTORIUS:
Evelina
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai kakavos
600 gramų sausainių ("Gaidelis")
200 gramų sviesto
0.75 vieneto kondensuoto pieno (saldinto sutirštinto pieno indelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į didelį dubenį suberiame smulkiai sulaužytus sausainius (kuo smulkiau - tuo skaniau. Žinoma nepersistenkite - trupiniai bus nei šis, nei tas.)

Paimame puodą, į jį sudedame gabaliukais susmulkintą sviestą (200g) ir kaitiname ant mažos ugnies, kol sviestas ištirpsta. Tuomet įberiame kakavos pagal skonį (2 - 3 šaukštus) ir viską gerai išmaišome. Tada pilame kondensuotą pieną (2/3 indelio) ir vėl maišome. Šį kartą maišyti teks ilgiau, kol masė taps vientisa (ganėtinai tiršta). Galima paragauti, patikrinti ar viskas gerai, gal ko trūksta - galime papildyti. Išjungiame viryklę ir saldžiąją masę palengva užpilame ant smulkintų sausainių, nuolat maišydami. Kai viską gerai išmaišome, skanėstą sudedame ant folijos arba kepimo popieriaus, juo jį apvyniojame (folija turi minusą - prilimpa prie tinginio, tad būna sunku ją nuimti), iš masės padarome dešros formą (galimą daryti ir kitokią - kaip norite) ir kuo stipriau suspaudžiame, kad neišskystų.

Dabar jau galime tinginį dėti į šaldytuvą. Rekomenduoju palaikyti per naktį, bet jei po kelių valandų ateis svečiai - galėsite valgyti ir tada.

Linkiu pačio skaniausio tinginio!! :)

Naminis tinginys

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į didelį dubenį suberiame smulkiai sulaužytus sausainius (kuo smulkiau - tuo skaniau. Žinoma nepersistenkite - trupiniai bus nei šis, nei tas.)

Paimame puodą, į jį sudedame gabaliukais susmulkintą sviestą (200g) ir kaitiname ant mažos ugnies, kol sviestas ištirpsta. Tuomet įberiame kakavos pagal skonį (2 - 3 šaukštus) ir viską gerai išmaišome. Tada pilame kondensuotą pieną (2/3 indelio) ir vėl maišome. Šį kartą maišyti teks ilgiau, kol masė taps vientisa (ganėtinai tiršta). Galima paragauti, patikrinti ar viskas gerai, gal ko trūksta - galime papildyti. Išjungiame viryklę ir saldžiąją masę palengva užpilame ant smulkintų sausainių, nuolat maišydami. Kai viską gerai išmaišome, skanėstą sudedame ant folijos arba kepimo popieriaus, juo jį apvyniojame (folija turi minusą - prilimpa prie tinginio, tad būna sunku ją nuimti), iš masės padarome dešros formą (galimą daryti ir kitokią - kaip norite) ir kuo stipriau suspaudžiame, kad neišskystų.

Dabar jau galime tinginį dėti į šaldytuvą. Rekomenduoju palaikyti per naktį, bet jei po kelių valandų ateis svečiai - galėsite valgyti ir tada.

Linkiu pačio skaniausio tinginio!! :)

Receptą atsiuntė Evelina

Komentarai (4)


  • korneliuke 2013-04-10 16:36

    labai daug jau cia visko daug net bloga :bloga:


  • Rima 2013-02-11 21:36

    as dedu i forma isklota kepimo popieriumi, labai lengvai nusiima tada. dar dedu razinu, kartais riesutu, ypac su razinom skanu ;)


  • nijolė 2013-02-07 21:32

    200gr sviesto dedu i 1kg sausainiu nebuna toks riebus o paskui dedu i maišiuka suspaudžiu ir dedu i šaldytuva skanaus


  • smileeee 2013-01-02 23:01

    Nu va reikes pasigamint


Daugiau receptų