Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Napoleonas
AUTORIUS:
Jurgita
INGREDIENTAI:
350 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių (+ 2 tryniai)
820 gramų kvietinių miltų
1.5 stiklinės pieno
7 gramai druskos
1 kilogramas sviesto
5 valgomieji šaukštai grietinės
20 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ant kremo dedu kapotų riešutų, razinų mirkytų brendyje, džiovintų spanguolių mirkytų citrinos sultyse.
700 g miltų supilti ant lentos, sudėti grietinę, sutarkuotus 500 g sviesto, 1 kiaušinį, šiek tiek druskos ir kapoti tol, kol nelieka sausų miltų.
Tešlą dėti 1-2 val. į šaldytuvą.
Atšaldytą tešlą kočioti labai plonais 2-3 mm. papločiais ir kepti 2-4 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Kremui puodelyje užvirinti 500 g sviesto, suberti 120 g miltų ir maišant pakaitinti, kad pagelstų.
Atskirai užvirinti pieną su cukrumi ir smarkiai maišant supilti į sviestą.
Dar kiek pakaitinus nukelti nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukti masę, kol atšąla.
Po to įmušti 2 trynius ir sukti, kol masė pasidaro puri.
Baigiant sukti sudėti vanilinį cukrų.
Gautu kremu pertepti torto papločius ir puošti pagal savo skonį.
Skanaus.

Napoleonas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Ant kremo dedu kapotų riešutų, razinų mirkytų brendyje, džiovintų spanguolių mirkytų citrinos sultyse.
700 g miltų supilti ant lentos, sudėti grietinę, sutarkuotus 500 g sviesto, 1 kiaušinį, šiek tiek druskos ir kapoti tol, kol nelieka sausų miltų.
Tešlą dėti 1-2 val. į šaldytuvą.
Atšaldytą tešlą kočioti labai plonais 2-3 mm. papločiais ir kepti 2-4 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Kremui puodelyje užvirinti 500 g sviesto, suberti 120 g miltų ir maišant pakaitinti, kad pagelstų.
Atskirai užvirinti pieną su cukrumi ir smarkiai maišant supilti į sviestą.
Dar kiek pakaitinus nukelti nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukti masę, kol atšąla.
Po to įmušti 2 trynius ir sukti, kol masė pasidaro puri.
Baigiant sukti sudėti vanilinį cukrų.
Gautu kremu pertepti torto papločius ir puošti pagal savo skonį.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (9)


  • (anonimas) 2011-01-28 19:03

    :parselis: :geda:


  • ERIKA 2011-01-28 17:10

    pavarot...... :-D :-D :-D :bravo:


  • ruta 2010-12-05 23:27

    na, jei Napalenas butu skanus tai dar ir recepto paprasytumet, o siaip nezinau, kam apsimest kvailais, kad nesupratot, ka autore turejo omenyje???? paprasta gramatine klaida, o Napaleonas tai tiksliai pats skaniausias tortas, aisku keptas namuose


  • jurgita 2010-12-01 12:00

    tikrasis pavadinimas napaleonas,labai smagu kad jum juokinga


  • -- 2010-12-01 09:20

    kazkokia nesamone :-( :-D


  • Vytas 2010-11-30 19:04

    Buvau sveciuose, valgiau NAPALENA :-D kaip tau skambetu, jei kam papasakotum :-D :-D


  • Mantas 2010-11-29 17:12

    Originalus pavadinimas!


  • L.J. 2010-11-29 00:44

    NAPALENAS :-D :-D :-D


  • -- 2010-11-26 13:27

    TAI KOKS TIKRAS PAVADINIMAS?


Daugiau receptų