
350 gramų | cukraus |
1 vienetas | kiaušinių (+ 2 tryniai) |
820 gramų | kvietinių miltų |
1.5 stiklinės | pieno |
7 gramai | druskos |
1 kilogramas | sviesto |
5 valgomieji šaukštai | grietinės |
20 gramų | vanilinio cukraus |
700 g miltų supilti ant lentos, sudėti grietinę, sutarkuotus 500 g sviesto, 1 kiaušinį, šiek tiek druskos ir kapoti tol, kol nelieka sausų miltų.
Tešlą dėti 1-2 val. į šaldytuvą.
Atšaldytą tešlą kočioti labai plonais 2-3 mm. papločiais ir kepti 2-4 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Kremui puodelyje užvirinti 500 g sviesto, suberti 120 g miltų ir maišant pakaitinti, kad pagelstų.
Atskirai užvirinti pieną su cukrumi ir smarkiai maišant supilti į sviestą.
Dar kiek pakaitinus nukelti nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukti masę, kol atšąla.
Po to įmušti 2 trynius ir sukti, kol masė pasidaro puri.
Baigiant sukti sudėti vanilinį cukrų.
Gautu kremu pertepti torto papločius ir puošti pagal savo skonį.
Skanaus.
Napoleonas

- Cukrus, 350 gramų
- Kiaušiniai, + 2 tryniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 820 gramų
- Pienas, 1.5 stiklinės
- Druska, 7 gramai
- Sviestas, 1 kilogramas
- Grietinė, 5 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, 20 gramų
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Ant kremo dedu kapotų riešutų, razinų mirkytų brendyje, džiovintų spanguolių mirkytų citrinos sultyse.
700 g miltų supilti ant lentos, sudėti grietinę, sutarkuotus 500 g sviesto, 1 kiaušinį, šiek tiek druskos ir kapoti tol, kol nelieka sausų miltų.
Tešlą dėti 1-2 val. į šaldytuvą.
Atšaldytą tešlą kočioti labai plonais 2-3 mm. papločiais ir kepti 2-4 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Kremui puodelyje užvirinti 500 g sviesto, suberti 120 g miltų ir maišant pakaitinti, kad pagelstų.
Atskirai užvirinti pieną su cukrumi ir smarkiai maišant supilti į sviestą.
Dar kiek pakaitinus nukelti nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukti masę, kol atšąla.
Po to įmušti 2 trynius ir sukti, kol masė pasidaro puri.
Baigiant sukti sudėti vanilinį cukrų.
Gautu kremu pertepti torto papločius ir puošti pagal savo skonį.
Skanaus.
Komentarai (9)
:parselis: :geda:
pavarot...... :-D :-D :-D :bravo:
na, jei Napalenas butu skanus tai dar ir recepto paprasytumet, o siaip nezinau, kam apsimest kvailais, kad nesupratot, ka autore turejo omenyje???? paprasta gramatine klaida, o Napaleonas tai tiksliai pats skaniausias tortas, aisku keptas namuose
tikrasis pavadinimas napaleonas,labai smagu kad jum juokinga
kazkokia nesamone :-( :-D
Buvau sveciuose, valgiau NAPALENA :-D kaip tau skambetu, jei kam papasakotum :-D :-D
Originalus pavadinimas!
NAPALENAS :-D :-D :-D
TAI KOKS TIKRAS PAVADINIMAS?