Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
„Napoleonas“ tortas
AUTORIUS:
Jovydas-Rūta
INGREDIENTAI:
350 gramų cukraus
500 gramų margarino
1 vienetas kiaušinių
820 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
šiek tiek druskos
500 gramų sviesto
4 valgomieji šaukštai grietinės
50 gramų vanilinio cukraus
50 mililitrų sulčių (citrinos, šviežiai spaustos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šiaip receptas ne mano, bet norėjau pasidalinti patirtimi kepant šį puikų tortą.
700 g miltų su margarinu kapoti tol, kol tešloje neliks sausų miltų.
Po to padalinti tešlą į tiek dalių, kiek norima iškepti papločių (priklausomai nuo dydžio).
Subadytą šakute tešlą, kad neiškiltų nepageidaujamos „pūslės“, įdėti į skardą ir kepti 175 laipsnių temperatūroje, kol papločiai gražiai apkepa.
Kremui skirtą sviestą puodelyje užvirinti, supilti 120 g miltų ir pakaitinti, kol pagels.
Atskirai užvirinti pieną su cukrumi, supilti į sviestą su miltais, smarkiai maišant dar kiek pakaitinti ir nukelti nuo ugnies, mediniu šaukštu sukant masę.
Atvėsinti, po to įmušti kiaušinio trynius ir sukti, sudėti vanilinį cukrų, citrinos sultis.
Kremu pertepti atvėsusius papločius.
Skanaus.

„Napoleonas“ tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Šiaip receptas ne mano, bet norėjau pasidalinti patirtimi kepant šį puikų tortą.
700 g miltų su margarinu kapoti tol, kol tešloje neliks sausų miltų.
Po to padalinti tešlą į tiek dalių, kiek norima iškepti papločių (priklausomai nuo dydžio).
Subadytą šakute tešlą, kad neiškiltų nepageidaujamos „pūslės“, įdėti į skardą ir kepti 175 laipsnių temperatūroje, kol papločiai gražiai apkepa.
Kremui skirtą sviestą puodelyje užvirinti, supilti 120 g miltų ir pakaitinti, kol pagels.
Atskirai užvirinti pieną su cukrumi, supilti į sviestą su miltais, smarkiai maišant dar kiek pakaitinti ir nukelti nuo ugnies, mediniu šaukštu sukant masę.
Atvėsinti, po to įmušti kiaušinio trynius ir sukti, sudėti vanilinį cukrų, citrinos sultis.
Kremu pertepti atvėsusius papločius.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Jovydas-Rūta

Komentarai (79)


  • neringa 2016-03-11 12:29

    Kaip jums gaunas tas kremas? Man jis gaunas skystokas ir neissiplaka iki purumo nors viska darau kaip reikia:(


  • Karolina.. 2016-02-07 15:01

    paklausei* ';*


  • Karolina... 2016-02-07 15:00

    Ačiū kad paklasusei :*


  • huu 2016-02-07 14:59

    Nu gerai paklausisuu Karolinos :) Ačiū


  • karolina... 2016-02-07 14:59

    Pamegink pagaminti gal jiem neisejo bet tau išeis :) (
    patarimas tau huu )


  • huuu 2016-02-07 14:58

    Margarino tiek daug negamindsiu gal... Nes pažejau komentarus kitu tai neskanu... Teks išmesti dar nu tikrai neee... :|


  • simona.. 2016-02-07 14:56

    Labai skanu :)


  • skaitytoja 2015-09-11 19:15

    Receptas parasytas apgraibom, arba pergaila saziningai parasyt, arba autore yra kazkur nugirdus kad taip daroma


  • sypsosi 2015-06-28 15:11

    ko cia sypsais debile. Atrodai debiliskai.


  • rita 2015-05-13 20:14

    O su Rududu gaunasi labai saldu.bandziau ,nepatiko.


Daugiau receptų