Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Natūrali želė su vaisiais
AUTORIUS:
Greta
INGREDIENTAI:
2 stiklinės vyšnių (kompotas)
1 stiklinė vandens
2 vienetai želatinos (pakeliai)
šiek tiek vaisių (aš dariau su vyšniomis ir nektarinais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Norite nustebinti savo draugus, giminaičius natūraliu želė skoniu? Tuomet nedelskite! Gaminkime kartu!
Į puodą suberkite želatiną, įpilkite stiklinę (250 ml) šalto vandens, tuomet pamaišykite želatiną ir palikite ją pastovėti 10-15 minučių iki tol, kol nebeliks gumuliukų ir pasidarys vientisa masė.
Kai paruošite visa tai, imkite maišyti želatiną.
Vėliau supilkite vyšnių kompotą, išmaišykite ir palikite.
Tuo tarpu, kol želė inde tirpsta, supjaustykite vaisius.
Suberkite juos į indelį.
Ant vaisių užpilkite želė (žalė turi apsemti vaisius).
Padarę šį darbą, indelius sudėkite į šaldytuvą ir palaikykite 30 min., kol sustings.
Želė galima papuošti plakta grietinėle.
Išeis maždaug 8 porcijos.
Skanaus!

Natūrali želė su vaisiais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Norite nustebinti savo draugus, giminaičius natūraliu želė skoniu? Tuomet nedelskite! Gaminkime kartu!
Į puodą suberkite želatiną, įpilkite stiklinę (250 ml) šalto vandens, tuomet pamaišykite želatiną ir palikite ją pastovėti 10-15 minučių iki tol, kol nebeliks gumuliukų ir pasidarys vientisa masė.
Kai paruošite visa tai, imkite maišyti želatiną.
Vėliau supilkite vyšnių kompotą, išmaišykite ir palikite.
Tuo tarpu, kol želė inde tirpsta, supjaustykite vaisius.
Suberkite juos į indelį.
Ant vaisių užpilkite želė (žalė turi apsemti vaisius).
Padarę šį darbą, indelius sudėkite į šaldytuvą ir palaikykite 30 min., kol sustings.
Želė galima papuošti plakta grietinėle.
Išeis maždaug 8 porcijos.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Greta

Komentarai (11)


  • Viktorija 2015-06-17 20:49

    Aha, as irgi pastebejau, kad zele tik ismaisyti, o kaitinti nereikia. Matyt naujas receptas


  • Modesta 2012-02-09 21:58

    labai skaniai atrodo 8-|


  • (anonimas) 2011-01-27 10:36

    :super: :super: :super: :super:


  • ni 2010-08-26 15:04

    Greta,tik maišyti želatiną,bet nešildyti.Pirmą kartą girdžiu :) O vyšnių kompoto koks kiekis jei rašai kad "visą"?


  • kotryna 2010-02-11 10:22

    skanu :-D


  • PaSiuTuZ 2009-12-02 19:13

    pieninei zelei reikia wietoj kompoto pilti pasaldinta piena (galima su cinamonu, tik su vanile arba gvazdikeliais ir t.t. skonio reikalas) galima ipilti truputi kompoto, bet tada maziau pilti pieno. :super: na esme supratot :)
    karameles skonio zelei reikia pakaitinti sausoje keptuveje cuktru iki paskrudimo (nelaukti kol jis issilydys ir karamelizuosis) tada istirpdyti piene. arba galima iskarto truputi pieno ipilti kai pradeda cukrus rusveti ir masei pradedant tirstet iskart supilt likusi piena, kad istirptu karamele. na o jei labai dideli tinginukai, tai parduotuviniu arba naminiu irisu galima tirpint :) na, zodziu, esme supratot :)
    beje, wietoj kompoto labai skanu svieziu vaisiu sultys, jei labai stiprus koncentratas, truputi praskiest vandeniu


  • Kazkas 2009-11-03 13:56

    Tikrai nerealiai skanus daiktas :mmm:


  • skaiste 2009-09-24 10:20

    Reiks pabandyti :super: :-D


  • Diana 2009-09-22 10:53

    o is skanus??
    :-(


  • Dominykas 2009-09-16 16:26

    ok geras :-(


Daugiau receptų