Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Naujametinis lengvai ir greitai paruošiamas pyragas
AUTORIUS:
Lina
INGREDIENTAI:
1 citrinų
60 gramų cukraus
šiek tiek kakavos
0.25 stiklinės pieno
540 gramų sausainių ("Gaidelis")
400 gramų varškės
120 gramų sviesto
šiek tiek riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Varškę 3 kartus permalame mėsmale.

2. Į permaltą varškę supilame 50 g cukraus ir išmaišome.

3. Tada įdedame 100 g kambario temperatūros sviesto ir jį gerai ištriname, gerai sumaišome iki kol gaunama vientisa masė (be gumuliukų).

4. Į masę įtarkuojama šiek tiek citrinos žievelės ir įspaudžiamas 1 valg. šaukštas citrinos sulčių. Masė sausainių pertepimui paruošta.

5. Ant lygaus pagrindo (pvz.: pjaustymo lentelė) dedame 4 sausainius (jei mėgstamas drėgnesnis pyragas, galima juos šiek tiek apšlakstyti pienu) ir ant jų suformuoto pagrindo tepama varškės masė. Ant jos vėl dedame sausainius ir t.t. Taip suklojame 6 aukštus ir viršų taip pat aptepame varškės mase.

6. Pyrago kakaviniam glaistui pagaminti į šiltą, bet ne per daug įkaitusią keptuvę įdedame ~20 g sviesto ir jį ištirpiname. Įpilame 1/4 stiklinės pieno, įdedame valg. šaukštą cukraus ir 4 arbatinius šaukštelius kakavos. Viską gerai išmaišome ir dar šiltą kakavinę masę užliejame ant pyrago viršaus.

7. Pyrago viršų puošiame mėgstamais riešutais. Jį paliekame valandėlei šaldytuve, kad sausainiai įsigertų drėgmės ir glaistas šiek tiek sustingtų. Skanaus! :)

Naujametinis lengvai ir greitai paruošiamas pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

1. Varškę 3 kartus permalame mėsmale.

2. Į permaltą varškę supilame 50 g cukraus ir išmaišome.

3. Tada įdedame 100 g kambario temperatūros sviesto ir jį gerai ištriname, gerai sumaišome iki kol gaunama vientisa masė (be gumuliukų).

4. Į masę įtarkuojama šiek tiek citrinos žievelės ir įspaudžiamas 1 valg. šaukštas citrinos sulčių. Masė sausainių pertepimui paruošta.

5. Ant lygaus pagrindo (pvz.: pjaustymo lentelė) dedame 4 sausainius (jei mėgstamas drėgnesnis pyragas, galima juos šiek tiek apšlakstyti pienu) ir ant jų suformuoto pagrindo tepama varškės masė. Ant jos vėl dedame sausainius ir t.t. Taip suklojame 6 aukštus ir viršų taip pat aptepame varškės mase.

6. Pyrago kakaviniam glaistui pagaminti į šiltą, bet ne per daug įkaitusią keptuvę įdedame ~20 g sviesto ir jį ištirpiname. Įpilame 1/4 stiklinės pieno, įdedame valg. šaukštą cukraus ir 4 arbatinius šaukštelius kakavos. Viską gerai išmaišome ir dar šiltą kakavinę masę užliejame ant pyrago viršaus.

7. Pyrago viršų puošiame mėgstamais riešutais. Jį paliekame valandėlei šaldytuve, kad sausainiai įsigertų drėgmės ir glaistas šiek tiek sustingtų. Skanaus! :)

Receptą atsiuntė Lina

Komentarai


Daugiau receptų