Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Nepaprastai skanus aštunkojis
AUTORIUS:
REDA
INGREDIENTAI:
4 česnakų
4 vienetai laurų lapų
0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus
0.5 stiklinės acto (vynuoginis)
0.5 stiklinės raudonojo vyno (nesaldus)
1 vienetas aštunkojų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Aštunkojį pirmiausia nuverdame apie 15-20 min, skystimą neišpilame, 1-2 samčius dedame į skardą, supilame actą, vyną, aliejų, pipirus, supjaustytus česnakus, lauro lapus ir šauname į įkaitinta orkaitę iki 180-200 C kepame. Būtina nuolat vartyti, kepame apie 40-60 min.

Nepaprastai skanus aštunkojis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Aštunkojį pirmiausia nuverdame apie 15-20 min, skystimą neišpilame, 1-2 samčius dedame į skardą, supilame actą, vyną, aliejų, pipirus, supjaustytus česnakus, lauro lapus ir šauname į įkaitinta orkaitę iki 180-200 C kepame. Būtina nuolat vartyti, kepame apie 40-60 min.

Receptą atsiuntė REDA

Komentarai (3)


  • na 2014-02-04 07:52

    Bandziau vakar. Acto tai tikrai per daug ir kept zymiai trumpiau reiktu. Varciau ksip ir sakei? Bet vis tiek kietokas gavosi. Na o raudonas vynas prie juru gerybiu taip pat ne pasirinkimas, nors vyras skoni apibudino ksip " idomu " :-D


  • REDA JANULAITYTE 2013-04-03 11:16

    galima ir moliniam puode, tik neuzdengtam is pradziu, kad isgaruotu actas ir vynas. skardoje man labiau patinka, nes kepant gaunasi daug skanesnis padazas, o del virimo nesijaudinkit, as nuverdu, kad nesijaustu juros kvapo ir skonio. taip pat yra neblogas receptukas astunkojis virtas su makaronais...


  • jooo 2013-03-28 01:52

    idomu ar tik skardoje kepama ar galima i molini puoda..gal tada jis neapskrus..o sardoje jis gal graziai apskrunda...idomu ar jo negalima parvirti...pvz kalmaru negalima ilgi vrti jie kieteja


Daugiau receptų