Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Netikras šimtalapis (greito paruošimo)
AUTORIUS:
Julija
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 pakeliai tešlos (šaldyta bemielė)
1 stiklinė cukraus
300 gramų sviesto
3 saujos razinų
2 stiklinės aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Tešlą atšildyti. Cukrų sumaišyti su aguonomis. Razinas išplauti ir padžiauti. Sviestą išlydyti. Kiekvieną tešlos lakštą plonai iškočioti, gausiai sutepti išlydytų sviestų, apibarstyti (gausiai) aguonų-cukraus masę, pabarstyti razinomis. Netikro šimtalapio vyniotinis vyniojamas iš 2-3 (kaip aukščiau išvardinta) paruoštų lakštų. Negailėkite sviesto, nes bus sausas. Vyniotinius sudedame į kepimui skirtą formą ir kepame iš anksto iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min., kol gražiai apskrus. Patikėkit, kas nežino tikrojo šimtalapio recepto neatskirs skonio.

Skanaus.

Netikras šimtalapis (greito paruošimo)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Tešlą atšildyti. Cukrų sumaišyti su aguonomis. Razinas išplauti ir padžiauti. Sviestą išlydyti. Kiekvieną tešlos lakštą plonai iškočioti, gausiai sutepti išlydytų sviestų, apibarstyti (gausiai) aguonų-cukraus masę, pabarstyti razinomis. Netikro šimtalapio vyniotinis vyniojamas iš 2-3 (kaip aukščiau išvardinta) paruoštų lakštų. Negailėkite sviesto, nes bus sausas. Vyniotinius sudedame į kepimui skirtą formą ir kepame iš anksto iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min., kol gražiai apskrus. Patikėkit, kas nežino tikrojo šimtalapio recepto neatskirs skonio.

Skanaus.

Receptą atsiuntė Julija

Komentarai (21)


  • nijole 2019-04-05 13:54

    gal kas jau bandete nes nesinori po bandimo ismesti , kad sviesto tiek daug tai riebus kazkaip turetu dautis


  • Algina 2019-04-02 13:44

    Kodel sviestas isbego plaukia


  • Jūratė 2019-03-30 04:58

    Tik tešlą reikia įpač plonai iškočioti tada skonis superinis...Iki laikraščio plonumo.


  • Ona 2019-03-29 04:47

    Tikra tiesa kas nezino nestskirs , o kas zino - nevalgys


  • Jass 2019-03-29 00:15

    Nijole, jus rimtai cia????


  • Nelda 2019-03-28 15:21

    O galbut labai tiktu Filo teslos lakstai? gal kas jau bande?


  • Loreta 2018-12-16 01:38

    Labai įdomu. Nuoširdžiai dėkoju.pabandysiu


  • valda 2018-12-07 15:35

    as aguonas surisu su kiausinio baltymu isplaktu


  • Genute 2018-04-20 16:42

    O cukru istirpint reikia,?


  • Nijole 2018-01-04 09:55

    Netaip paklausiau,ne razinos,o aguonos turi būti maltos,ar ne?


Daugiau receptų