Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Netikras šimtalapis (greito paruošimo)
AUTORIUS:
Julija
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 pakeliai tešlos (šaldyta bemielė)
1 stiklinė cukraus
300 gramų sviesto
3 saujos razinų
2 stiklinės aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Tešlą atšildyti. Cukrų sumaišyti su aguonomis. Razinas išplauti ir padžiauti. Sviestą išlydyti. Kiekvieną tešlos lakštą plonai iškočioti, gausiai sutepti išlydytų sviestų, apibarstyti (gausiai) aguonų-cukraus masę, pabarstyti razinomis. Netikro šimtalapio rulėtas vyniojamas iš 2-3 (kaip aukščiau išvardinta) paruoštų lakštų. Negailėkite sviesto, nes bus sausas. Rulėtus sudedame į kepimui skirtą formą ir kepame iš anksto iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min., kol gražiai apskrus. Patikėkit, kas nežino tikrojo šimtalapio recepto neatskirs skonio.

Skanaus.

Netikras šimtalapis (greito paruošimo)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Tešlą atšildyti. Cukrų sumaišyti su aguonomis. Razinas išplauti ir padžiauti. Sviestą išlydyti. Kiekvieną tešlos lakštą plonai iškočioti, gausiai sutepti išlydytų sviestų, apibarstyti (gausiai) aguonų-cukraus masę, pabarstyti razinomis. Netikro šimtalapio rulėtas vyniojamas iš 2-3 (kaip aukščiau išvardinta) paruoštų lakštų. Negailėkite sviesto, nes bus sausas. Rulėtus sudedame į kepimui skirtą formą ir kepame iš anksto iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min., kol gražiai apskrus. Patikėkit, kas nežino tikrojo šimtalapio recepto neatskirs skonio.

Skanaus.

Receptą atsiuntė Julija

Komentarai (15)


  • Loreta 2018-12-16 01:38

    Labai įdomu. Nuoširdžiai dėkoju.pabandysiu


  • valda 2018-12-07 15:35

    as aguonas surisu su kiausinio baltymu isplaktu


  • Genute 2018-04-20 16:42

    O cukru istirpint reikia,?


  • Nijole 2018-01-04 09:55

    Netaip paklausiau,ne razinos,o aguonos turi būti maltos,ar ne?


  • Nijole 2018-01-04 09:52

    Razinos turi būti maltos?


  • Rimalda 2018-01-03 21:21

    Ar razinas po viena dziauti?


  • Nijolė 2017-12-02 23:59

    Ačiū,


  • Renate 2017-12-02 14:32

    oho perskaiciusi komentarus.vien profesores.ne tik juokas ima .bet ir ......ACIUKAS UZ RECEPTA


  • l 2017-12-02 09:25

    Kokie pikti visi . baisu kokios komentatores su lietuviu kalbos taisyklem. aciu pasakykit ,o ne piktus komentarus rasykit.baisu , baisu


  • sese 2017-10-21 11:43

    Dar ir Razinas išplauti ir padžiauti :D


Daugiau receptų