Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Netikras zuikis iš kiaulienos faršo
AUTORIUS:
Jurgita
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
2 česnakų
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek laurų lapų (lapai)
1 arbatinis šaukštelis mairūnų
1 arbatinis šaukštelis paprikų (malta)
0.5 kilogramo kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių
2 vienetai batono (riekelės išmirkytos piene)
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus
šiek tiek kvapiųjų pipirų (arba kadagio uogos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Kiaulienos faršą sudėti į dubenį, įmušti kiaušinį, sudėti piene mirkytas batono riekeles (minkštimą be plutelės), supilti prieskonines žoleles bei tarkuotą svogūną su česnaku. Viską gerai išmaišyti.
Masę padalinti pusiau ir suformuoti du nedielius zuikučius (galima kepti vieną didesnį). Zuikius sudėti į kepimo formą. Iš pipirų ar kadagio uogų padaryti akytes ir burnytę, o iš lauro lapų – ausytes. Zuikius aplieti keliais šaukštais aliejaus ir dėti į įkaitintą iki 180 – 200 °C orkaitę kol zuikių paviršius paruduos. Skanaus!

Netikras zuikis iš kiaulienos faršo

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kiaulienos faršą sudėti į dubenį, įmušti kiaušinį, sudėti piene mirkytas batono riekeles (minkštimą be plutelės), supilti prieskonines žoleles bei tarkuotą svogūną su česnaku. Viską gerai išmaišyti.
Masę padalinti pusiau ir suformuoti du nedielius zuikučius (galima kepti vieną didesnį). Zuikius sudėti į kepimo formą. Iš pipirų ar kadagio uogų padaryti akytes ir burnytę, o iš lauro lapų – ausytes. Zuikius aplieti keliais šaukštais aliejaus ir dėti į įkaitintą iki 180 – 200 °C orkaitę kol zuikių paviršius paruduos. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (3)


  • skonis 2017-03-02 14:20

    Nežinau, kas autorius, bet skanu.:)


  • gaminsiu 2015-03-19 21:39

    tai skanu ar nea ? :)


  • vika 2014-05-13 16:45

    ingridijentai.o svogūnas kur?


Daugiau receptų