Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Netradicinis Svetlanos skruzdėlynas
AUTORIUS:
Svetlana
Porcijų skaičius: 6
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 litras grietinės
200 gramų cukraus (+ 1 stiklinė)
6 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai aguonų
2 valgomieji šaukštai krakmolo
1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Iš miltų, 200 gramų cukraus, kiaušinių ir krakmolo gaminamas biskvitas.
Kiaušinius ištrinu su 200 g cukraus, miltus sumaišau su krakmolu ir palengva maišant įsijoju į kiaušinių bei cukraus masę.
Skardą ištepu riebalais ir supilu į ją tešlą.
Kepu didelėje skardoje 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20-25 minutes. Iškepusį ataušinu.
2.
Kremui grietinę suplaku su 1 stikline cukraus, dedu rūgštelę, aguonas ir viską sumaišau.
3.
Biskvitą laužau rankomis po nedidelį gabalėlį, mirkau į kremą ir dedu gabaliuką po gabaliuko ant tortinės, formuodama „skruzdėlyną“.
Viršų užpilu tirpintu šokoladu ir apibarstau migdolų plokštelėmis bei pabarstukais.
Skana

Netradicinis Svetlanos skruzdėlynas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Iš miltų, 200 gramų cukraus, kiaušinių ir krakmolo gaminamas biskvitas.
    Kiaušinius ištrinu su 200 g cukraus, miltus sumaišau su krakmolu ir palengva maišant įsijoju į kiaušinių bei cukraus masę.
    Skardą ištepu riebalais ir supilu į ją tešlą.
    Kepu didelėje skardoje 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20-25 minutes. Iškepusį ataušinu.

  2. Kremui grietinę suplaku su 1 stikline cukraus, dedu rūgštelę, aguonas ir viską sumaišau.

  3. Biskvitą laužau rankomis po nedidelį gabalėlį, mirkau į kremą ir dedu gabaliuką po gabaliuko ant tortinės, formuodama „skruzdėlyną“.
    Viršų užpilu tirpintu šokoladu ir apibarstau migdolų plokštelėmis bei pabarstukais.
    Skana

Receptą atsiuntė Svetlana

Komentarai (10)


  • valija 2016-01-09 19:22

    galit gamint,tikrai skanu,manau,kad patiks.jaunysteje gamindavom.o kaip pavadinsit tai tikrai nesugadinsit.kvailu zmoniu visada buvo ir bus,nereikia kreipti demesio.skanaus


  • to saulyte 2015-02-24 20:41

    Kur jau čia sveikiau, litras grietinės, pusė kilo cukraus :D Ir visa tai suvalgai, ne taip kaip aliejų, kurio tik nedidelė dalis verdant įsigeria :)


  • Kristina 2014-09-23 19:07

    sutinku as ir is pirmo zvilgsnio pagalvojau saldusis ugnikalnis ir fantastiskai puikiai atrodo ir nesudetinga. sauni ideja ;)


  • netute :* 2011-11-23 16:24

    :super: skaniai atrodo, reikia pabandyti pasigamiti ;-) :-D


  • (anonimas) 2011-08-18 18:06

    ugnikalnis, o ne skruzdelynas :) %-)


  • anonimas 2011-08-11 12:42

    ERIKA, jai tu cia nusisneket atejai tai gali eiti is cia :[email protected] :-s . O siap tai labai skaniai atrodo reiks kaikada pasidaryti :super2:


  • domus 2011-01-29 22:27

    radot ka rasyti


  • Vaikas 2010-09-16 20:07

    Vadink kaip nori, tik ne skruzdėlynu.


  • saulyte 2009-12-04 22:37

    Labai skaniai atrodo :super: tikrai sveikiau irgi, nes teslos nereikia virti aliejuje :-D Vienu zodziu liuks :super2:


  • vita 2009-10-26 13:16

    eisiu daryt :soku: ziuresim kas gausis


Daugiau receptų