
10 vienetų | pomidorų pastos (slyviniai) |
šiek tiek | salotų (Cezario, 1 galvutė) |
1 sauja | salotų (lapai) |
1 vienetas | svogūnų (raudonasis) |
2 vienetai | kiaušinių (virti) |
16 vienetų | ančiuvių |
2 arbatiniai šaukšteliai | kaparėlių |
Patiekiama: 2 porcijos.
Gaminimo laikas: 20 min
Salotų padažui papildomai reikės:
* 8 šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus;
* 2 šaukštai garstyčių (nebūtinai);
* 2 šaukštai balzamiko;
* žiupsnis Provanso mišinio žolelių;
* šviežiai grūstų druskos ir pipirų;
* 2 česnako skiltelės (nebūtinai);
* 1/2 citrinos sulčių.
Daržoves suplėšyti rankomis, svogūnus supjaustyti griežinėliais, pomidorus ir kiaušinius perpjauti per pusę, sudėti viską į salotų indą, ant salotų uždėti ančiuvius ir kaparėlius. Dar būtų galima naudoti alyvuoges, tačiau šį kartą dariau be jų.
Salotų padažą paruošti vieni niekai, viską reikia sudėti ir gerai išplakti, o tuomet supilti ant salotų. Rekomenduoju patiekti su čiabatos riekele ir balta vyno taure, o tuomet Bon appetit!
Nicos salotos

- Pomidorai, slyviniai, 10 vienetų
- Salotos, Cezario, 1 galvutė
- Salotos, lapai, 1 sauja
- Svogūnai, raudonasis, 1 vienetas
- Kiaušiniai, virti, 2 vienetai
- Ančiuviai, 16 vienetų
- Kaparėliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Apie Nicos salotas tiek daug aprašyta, jog pasirodo kiekvienas francūzų regionas turi savo supratimą apie Nicos salotų receptą. Vieni daro su šviežiu/konservuotu tuno file, kiti su šviežiais/konservuotais ančiuviais dar kiti daro su sardinėmis ir t.t. Mums labiausiai patinka su tunu, bet kur tu čia žemėj Lietuvos to tuno gausi, o jei prekybos centre randu, tai gaila man to "šviežaus" tuno, tad šį kartą tunui į kaulus duoda ančiuviai :)
Patiekiama: 2 porcijos.
Gaminimo laikas: 20 min
Salotų padažui papildomai reikės:
* 8 šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus;
* 2 šaukštai garstyčių (nebūtinai);
* 2 šaukštai balzamiko;
* žiupsnis Provanso mišinio žolelių;
* šviežiai grūstų druskos ir pipirų;
* 2 česnako skiltelės (nebūtinai);
* 1/2 citrinos sulčių.
Daržoves suplėšyti rankomis, svogūnus supjaustyti griežinėliais, pomidorus ir kiaušinius perpjauti per pusę, sudėti viską į salotų indą, ant salotų uždėti ančiuvius ir kaparėlius. Dar būtų galima naudoti alyvuoges, tačiau šį kartą dariau be jų.
Salotų padažą paruošti vieni niekai, viską reikia sudėti ir gerai išplakti, o tuomet supilti ant salotų. Rekomenduoju patiekti su čiabatos riekele ir balta vyno taure, o tuomet Bon appetit!
Komentarai