Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Nuga (kalėdoms ir kitoms šventėms)
AUTORIUS:
mia30
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė tarkuota)
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
400 gramų cukraus
300 gramų graikinių riešutų (ir džiovinti vaisiai)
250 gramų medaus
200 gramų migdolų
6 vienetai kiaušinių (baltymai)
1 valgomasis šaukštas acto (3 proc.)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Migdolus, graikiškus riešutus paspraginti sausoje keptuvėje. Suberti į puodą actą, 3/4 verdančio vandens, apelsinų žievelę, cinamoną, cukrų ir sudėti medų. Masę pakaitinti, dažnai maišyti.
Atšaldytus baltymus išplakti iki standžių putų. Saldžią masę virti, kol gražiai pagels. Paskui pamažu supilti į baltymų putas. Dažnai ir gerai maišyti. Paruoštą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo skardą, viršų išlyginti riebalais ištepta mentele. Iškepusią ir atvėsusią nugą supjaustyti norimomis formomis ir palikti, kad sukietėtų. Skanaus!

Nuga (kalėdoms ir kitoms šventėms)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Migdolus, graikiškus riešutus paspraginti sausoje keptuvėje. Suberti į puodą actą, 3/4 verdančio vandens, apelsinų žievelę, cinamoną, cukrų ir sudėti medų. Masę pakaitinti, dažnai maišyti.
Atšaldytus baltymus išplakti iki standžių putų. Saldžią masę virti, kol gražiai pagels. Paskui pamažu supilti į baltymų putas. Dažnai ir gerai maišyti. Paruoštą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo skardą, viršų išlyginti riebalais ištepta mentele. Iškepusią ir atvėsusią nugą supjaustyti norimomis formomis ir palikti, kad sukietėtų. Skanaus!

Receptą atsiuntė mia30

Komentarai (8)


  • baba 2014-12-09 18:51

    3/4 reiškia tris ketvirtadalius arba beveik pilna stiklinė :) Ir nugos kepti nereikia, o baltymams balinti naudoju ne actą, o citrinos sulčių ir labai puikiai tinka žalių citrinų - jos gaivesnės ir kvapesnės


  • Toma 2011-03-06 12:11

    padariau aš tą nugą pagal šį receptą, bet tik bereikalo tiek produktų išmečiau... nei sukietėjo, nei ką... :-(


  • kauniete 2011-01-13 15:47

    aciu :-) dabar butina gaminsiu. :super2: :jee:


  • mia30 2011-01-12 13:14

    3/4 stiklinės vandens,kepti 160 laipsnių 15-20 min.


  • kauniete 2011-01-12 13:09

    man tai truputi neaiskus receptas. ka reiskia 3/4 vandens? :nezinau: cia 3/4 stiklines, ar litro, ar puodo? :nezinau: kiek tiksliai? ir kiek laiko ja kepti? siaip tai labai skaniai atrodo, norecia pasigaminti, bet iskilo neaiskumu.


  • mia30 2011-01-12 09:03

    Donata nugos rereptu yra daug ir yvairiausiu.


  • Donata 2011-01-11 23:55

    bet nuga nekepama :-D ir negirdejau kad acto reiktu %-) itartinas receptas... as esu uzsienio tinkle radus, kad reikia vandens medaus cukraus ir baltymu. viskas.ir jokiu kepimu. per nakti palaikyt vesiai ir viskas


  • Smaližius 2011-01-10 23:48

    Neatėjo į galvą ieškoti šio skanėsto recepto. Pagaliau aš jį pasigaminsiu. :super:


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...