Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Nuodėmingi keksiukai
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Autorius apie receptą: Nors šv. Valentino diena jau praėjo, bet paragauti tokių aistringų keksiukų- galima bet kada. Šitie gražuoliai tikrai aštrūs, o pasiflora dar prideda ir stiprios rūgštelės. Nors šv. Valentino diena jau praėjo, bet paragauti tokių aistringų keksiukų- galima bet kada. Šitie gražuoliai tikrai aštrūs, o pasiflora dar prideda ir stiprios rūgštelės. Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
130 gramų miltai
100 mililitrų pieno
80 gramų juodojo šokolado
70 gramų cukraus
1 vienetas pasiflora
1 vienetas kiaušinis
30 gramų kakavos
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis maltos aitriosios paprikos
2 žiupsneliai druskos
Kremui:
250 gramų cukraus (miltelinis)
120 gramų sviesto
1 valgomasis šaukštas pieno
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas
0.5 arbatinio šaukštelio maltos aitriosios paprikos
0.5 arbatinio šaukštelio maltas cinamonas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais, aitriąja paprika ir šiek tiek pasūdyti. Šokoladą sutarkuoti smulkia tarka ir sumaišyti su miltų mišiniu.
2.
Cukrų išplakti su kiaušiniu, įmaišyti pieno ir aliejaus. Dar kartą išplakti.
3.
Abi mases sumaišyti ir gerai išmaišyti, kol tešla pasidarys ryškiai rudos spalvos ir taps labai tiršta.
4.
Dėti tešlos į keksiukų formeles ir į vidurį tešlos įdėti truputėlį pasifloros geltonojo minkštimo su sėklomis, uždėti ant viršaus tešlos ir sulyginti, kad pasifloros neiškiltų.
5.
Kepti 25 min. įkaitintoje iki 180C temperatūros orkaitėje.
6.
Sviestą išlydyti, sumaišyti su milteliniu cukrumi, cinamonu, aitriąja paprika (0,5 a. š.), vanilės ekstraktu, pienu (1 v. š.) ir išplakti. Supilti į konditerinį maišelį ir papuošti atvėsusius keksiukus. Galima pabarstyti spalvotais pabarstukais. Tuomet dėti į šaldytuvą ir palikti per naktį, kad kremas sukietėtų.

Nuodėmingi keksiukai

Recepto autorius: Nors šv. Valentino diena jau praėjo, bet paragauti tokių aistringų keksiukų- galima bet kada. Šitie gražuoliai tikrai aštrūs, o pasiflora dar prideda ir stiprios rūgštelės. Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Tešlai: Kremui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais, aitriąja paprika ir šiek tiek pasūdyti. Šokoladą sutarkuoti smulkia tarka ir sumaišyti su miltų mišiniu.

  2. Cukrų išplakti su kiaušiniu, įmaišyti pieno ir aliejaus. Dar kartą išplakti.

  3. Abi mases sumaišyti ir gerai išmaišyti, kol tešla pasidarys ryškiai rudos spalvos ir taps labai tiršta.

  4. Dėti tešlos į keksiukų formeles ir į vidurį tešlos įdėti truputėlį pasifloros geltonojo minkštimo su sėklomis, uždėti ant viršaus tešlos ir sulyginti, kad pasifloros neiškiltų.

  5. Kepti 25 min. įkaitintoje iki 180C temperatūros orkaitėje.

  6. Sviestą išlydyti, sumaišyti su milteliniu cukrumi, cinamonu, aitriąja paprika (0,5 a. š.), vanilės ekstraktu, pienu (1 v. š.) ir išplakti. Supilti į konditerinį maišelį ir papuošti atvėsusius keksiukus. Galima pabarstyti spalvotais pabarstukais. Tuomet dėti į šaldytuvą ir palikti per naktį, kad kremas sukietėtų.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų