Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
"Obuolainis"
AUTORIUS:
Jūratė Mlečkienė
INGREDIENTAI:
5 valgomieji šaukštai cukraus (kaupini)
5 vienetai obuolių
5 vienetai kiaušinių
5 valgomieji šaukštai kvietinių miltų (kaupini)
5 valgomieji šaukštai sviesto (tirpintas)
5 gramai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Labai greitai ir iš lengvai įsimenamas receptas. Atkreipsiu jūsų dėmesį, kad visko apskaičiuota po 5:), o 5 g kepimo miltelių yra vienas arbatinis šaukštelis :) Taigi, jums neprireiks svarstyklių, dėlto sutaupysite šiek tiek laiko ir purų obuolinį biskvitą iškepsite palyginti greitai. Jums užteks tik penkių nesudėtingų gamybos žingsnelių!
1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite pailgais griežinėliais. Jei turite citriną, galite iš pusės jos išspausti sulčių ir pašlakstyti obuolių skilteles, kad nepatamsėtų, kol paruošite tešlą.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, išplakite su cukrumi, po to į juos supilkite tirpintą sviestą, o baltymus mikseriu ypač gerai išplakite iki standžių putų ir abi kiaušinių mases sumaišykite į vieną.
3. Miltus išsijokite kartu su kepimo milteliais, supilkite juos į gautą masę ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
4. Įjunkite orkaitę, tegul įkaista iki 190°C. Apvalią kepimo formą (aš naudoju 24 cm diametro) patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Pusę tešlos supilkite į kepimo formą ir ant jos išdėliokite didesnę dalį paruoštų obuolių (o, 15-20 obuolių skiltelių palikite papuošimui). Dabar supilkite visą likusią tešlą. Jei tešla nepilnai uždengia obuolius, pavartykite ir pakratykite kepimo formą su visu jos turiniu! Likusias obuolių skilteles išdėliokite ant tešlos viršaus - taip gražiau atrodys jūsų obuolainis.
5. Ir paskutinis žingsnelis, pašaukite pyragą į karštą orkaitę ir kepkite apie 40 min.
Obuolinis biskvitas kepimo metu gerai pakyla ir tampa labai purus. Iš kepimo formos obuolainį išimkite ne anksčiau, kaip po pusvalandžio. Skanaus!

"Obuolainis"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Labai greitai ir iš lengvai įsimenamas receptas. Atkreipsiu jūsų dėmesį, kad visko apskaičiuota po 5:), o 5 g kepimo miltelių yra vienas arbatinis šaukštelis :) Taigi, jums neprireiks svarstyklių, dėlto sutaupysite šiek tiek laiko ir purų obuolinį biskvitą iškepsite palyginti greitai. Jums užteks tik penkių nesudėtingų gamybos žingsnelių!
1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite pailgais griežinėliais. Jei turite citriną, galite iš pusės jos išspausti sulčių ir pašlakstyti obuolių skilteles, kad nepatamsėtų, kol paruošite tešlą.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, išplakite su cukrumi, po to į juos supilkite tirpintą sviestą, o baltymus mikseriu ypač gerai išplakite iki standžių putų ir abi kiaušinių mases sumaišykite į vieną.
3. Miltus išsijokite kartu su kepimo milteliais, supilkite juos į gautą masę ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
4. Įjunkite orkaitę, tegul įkaista iki 190°C. Apvalią kepimo formą (aš naudoju 24 cm diametro) patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Pusę tešlos supilkite į kepimo formą ir ant jos išdėliokite didesnę dalį paruoštų obuolių (o, 15-20 obuolių skiltelių palikite papuošimui). Dabar supilkite visą likusią tešlą. Jei tešla nepilnai uždengia obuolius, pavartykite ir pakratykite kepimo formą su visu jos turiniu! Likusias obuolių skilteles išdėliokite ant tešlos viršaus - taip gražiau atrodys jūsų obuolainis.
5. Ir paskutinis žingsnelis, pašaukite pyragą į karštą orkaitę ir kepkite apie 40 min.
Obuolinis biskvitas kepimo metu gerai pakyla ir tampa labai purus. Iš kepimo formos obuolainį išimkite ne anksčiau, kaip po pusvalandžio. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jūratė Mlečkienė

Komentarai (16)


  • zivile 2018-08-31 12:22

    nezinau kaip kitiems gavosi ,bet deja ne trupucio nepanasu kaip sitoje fotoje
    kazkoks blynas...
    as galvoju net neviskas yra teisingai parašyta recepte


  • Danute 2018-07-22 08:15

    Susigundziau,pameginsiu


  • Jonas 2018-07-16 21:17

    Pabandysiu tikiu kad bus skanutis skanutis Ačiu


  • Danute 2017-10-28 21:39

    isbandziau tai super ,purus irlabai labai skanus


  • Danute 2017-10-28 21:37

    Bandziau tikrai labai skanus


  • Kristina 2017-09-19 21:40

    Rozalija, obuolių pyragas nėra baisiai "jautrus" proporcijoms patiekalas, kad būtina būtų viską griežtai susverti :) 200 gr bus nebent iš 5 neužaugusių obuoliukų, bet tikrai ne obuolių, juk ir pati tą puikiai suprantate :)


  • Rozalija 2017-09-18 14:22

    Niekada nekepsiu nieko, kas nesusverta. Kokie obuoliai? Galiu pririnkti ir 200 gramų ir kilogramą iš tų 5 obuolių. Visa kita irgi pas visus skirtinga.


  • Rita B 2017-09-17 13:06

    Kepu ir kepu lb skanus..


  • rita 2017-08-27 17:04

    lb skanus visiems patiko


  • Vaida 2017-08-26 12:13

    Niu tikrai superinis


Daugiau receptų