Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Obuolinis pyragas su riešutais
AUTORIUS:
Ineta
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono (maltas)
šiek tiek cukraus pudros
240 gramų cukraus
0.5 arbatinio šaukštelio imbierų (maltas)
170 gramų lazdyno reišutų (kapoti)
5 vienetai obuolių
6 vienetai kiaušinių
220 gramų kvietinių miltų
šiek tiek džiūvesėlių (malti)
3 valgomieji šaukštai manų kruopų
0.5 stiklinės vandens (šiltas)
šiek tiek sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
0.5 stiklinės žemės riešutų
1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės (tarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių ir gerai išplakami su cukrumi iki standžių putų.
Į išplaktus kiaušinių baltymus sudedami tryniai, supilamas aliejus, vanduo ir viskas gerai išplakama.
Tuomet suberiami kapoti riešutai, manų kruopos, su kepimo milteliais sumaišyti miltai ir viskas gerai išmaišoma.
Galiausiai įmaišomas imbieras, cinamonas, citrinos žievelė ir nuluptų (be sėklų) obuolių kubeliai.
Skarda patepama sviestu, pabarstoma džiūvėsėliais ir supilama tešla.
Kepama apie 1 val. 170 laipsnių temperatūroje.
Iškeptas pyragas apibarstomas cukraus pudra.
Skanaus.

Obuolinis pyragas su riešutais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių ir gerai išplakami su cukrumi iki standžių putų.
Į išplaktus kiaušinių baltymus sudedami tryniai, supilamas aliejus, vanduo ir viskas gerai išplakama.
Tuomet suberiami kapoti riešutai, manų kruopos, su kepimo milteliais sumaišyti miltai ir viskas gerai išmaišoma.
Galiausiai įmaišomas imbieras, cinamonas, citrinos žievelė ir nuluptų (be sėklų) obuolių kubeliai.
Skarda patepama sviestu, pabarstoma džiūvėsėliais ir supilama tešla.
Kepama apie 1 val. 170 laipsnių temperatūroje.
Iškeptas pyragas apibarstomas cukraus pudra.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Ineta

Komentarai


Daugiau receptų