Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Obuolių ir spanguolių pyragas
AUTORIUS:
Viktorija
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
600 gramų obuolių (geriausiai tinka saldūs)
200 gramų spanguolių
1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas)
1 vienetas kiaušinių
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų (340 g tešlai ir likę spanguolėms)
4 valgomieji šaukštai vandens
šiek tiek druskos
20 gramų sviesto
200 gramų sviesto (arba margarinas kepiniams)
80 gramų razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošiame tešlą. Sviestą suminkome su žiupsneliu druskos, miltais ir vandeniu. Šaldytuve tešlą paliekame 1 valandai.
Obuolius supjaustome kubeliais, pabarstome cukrumi ir sudedame ant išlydyto sviesto. Įpilame šiek tiek vandens, kad nesviltų ir nuolat maišant kaitiname ant ugnies 5 min.
1/3 tešlos pasiliekame pyrago viršui, o visa kita tešla išklojame kepimo indo dugną ir šonus (mano forma buvo 26 cm skersmens).
Ant tešlos sudedame suminkštėjusius obuolius (pravėsusius iki kambario temperatūros).
Spanguoles sumaišome su razinomis, vanile ir miltais.
Likusia tešla uždengiame pyrago viršų (aš tešlą iškočiojau, supjausčiau juostelėmis ir jomis užklojau pyrago viršų).
Išplaktu kiaušiniu patepame pyrago viršų.
Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros ir kepame 55-60 min.
Skanaus.

Obuolių ir spanguolių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Paruošiame tešlą. Sviestą suminkome su žiupsneliu druskos, miltais ir vandeniu. Šaldytuve tešlą paliekame 1 valandai.
Obuolius supjaustome kubeliais, pabarstome cukrumi ir sudedame ant išlydyto sviesto. Įpilame šiek tiek vandens, kad nesviltų ir nuolat maišant kaitiname ant ugnies 5 min.
1/3 tešlos pasiliekame pyrago viršui, o visa kita tešla išklojame kepimo indo dugną ir šonus (mano forma buvo 26 cm skersmens).
Ant tešlos sudedame suminkštėjusius obuolius (pravėsusius iki kambario temperatūros).
Spanguoles sumaišome su razinomis, vanile ir miltais.
Likusia tešla uždengiame pyrago viršų (aš tešlą iškočiojau, supjausčiau juostelėmis ir jomis užklojau pyrago viršų).
Išplaktu kiaušiniu patepame pyrago viršų.
Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros ir kepame 55-60 min.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Viktorija

Komentarai


Daugiau receptų