Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Obuolių ir varškės pyragas
AUTORIUS:
Daina
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
15 vienetų sausainių
50 gramų sviesto (arba margarinas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmajam įdaro sluoksniui:
4 rūgštūs obuoliai
4 šaukštai cukraus
1 šaukštas cinamono
25 g sviesto arba margarino

Antrajam įdaro sluoksniui:
250 g varškės
250 g grietinėlės
2 šaukštų cukraus pudros
1 šaukštelio vanilinio cukraus

Papuošimui:
150 g grietinėlės ir žaliosios arba paprastosios citrinos

Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite sviestą. Sumaišykite sutrintus sausainius, sviestą ir cukrų. Tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu.
Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos kartu su cukrumi ir cinamonu kol suminkštės.
Sudėkite obuolius į formą su sausainių mase. Suplakite grietinėlę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite. Supilkite masę ant obuolių ir padėkite šaltai. Suplakite grietinėlę. Nuimkite formos kraštą ir papuoškite grietinėle pyrago viršų. Galite papuošti tarkuota žaliosios ar paprastosios citrinos žievele.

Obuolių ir varškės pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pirmajam įdaro sluoksniui:
4 rūgštūs obuoliai
4 šaukštai cukraus
1 šaukštas cinamono
25 g sviesto arba margarino

Antrajam įdaro sluoksniui:
250 g varškės
250 g grietinėlės
2 šaukštų cukraus pudros
1 šaukštelio vanilinio cukraus

Papuošimui:
150 g grietinėlės ir žaliosios arba paprastosios citrinos

Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite sviestą. Sumaišykite sutrintus sausainius, sviestą ir cukrų. Tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu.
Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos kartu su cukrumi ir cinamonu kol suminkštės.
Sudėkite obuolius į formą su sausainių mase. Suplakite grietinėlę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite. Supilkite masę ant obuolių ir padėkite šaltai. Suplakite grietinėlę. Nuimkite formos kraštą ir papuoškite grietinėle pyrago viršų. Galite papuošti tarkuota žaliosios ar paprastosios citrinos žievele.

Receptą atsiuntė Daina

Komentarai (3)


  • loreta 2010-04-09 19:06

    neparagaves nesuzinosi :-D


  • gabriele 2009-10-27 12:09

    neskanu :bloga:


  • Aiste 2009-09-27 20:30

    labai skanu


Daugiau receptų