Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Obuolių lazanija su migdolų gaidele
AUTORIUS:
http://forelle.blogas.lt
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
šiek tiek migdolų (sauja)
5 vienetai lazanijos lakštų (lakštai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pudingui:
1 puodelis pieno;
3 kiaušinių tryniai;
50 g cukraus;
30 g miltų;
1 a.š. vanilės ekstrakto.

Obuolių įdaras:
4 vidutiniai ar dideli obuoliai;
1/3 puodelio cukraus;
¼ puodelio vandens;
1 š. maltų migdolų;
Saujelė razinų;
½ a.š. cinamono;
½ a.š. malto muskato;
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių;


Pudingui išplakti trynius su cukrumi. Suberti miltus ir dar kartą gerai išplakti. Pieną užvirinti, supilti į trynių masę ir išsukti. Dėti ant silpnos ugnies, užvirinti ir maišant dar pavirti 1-2 minutes kol sutirštės. Atšaldyti.
Nuluptus obuolius supjaustyti plonais griežinėliais. Sudėti į puodą, užpilti vandeniu, cukrumi ir virti kol suminkštės (apie 10 minučių). Atšaldžius sumaišyti su prieskoniais, razinomis ir maltais migdolais.
Lazanijos lakštus apvirti. Nedideliame sviestu išteptame kepimo inde dėti lazanijos lakštą, obuolių įdaro, paskleisti pudingo, vėl lakštas, obuoliai, pudingas. Paskutinis sluoksnis turi būti buolių su pudingu. Pabarstyti migdolų drožlėmis ir kepti 160-170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių. Prieš tiekiant apibarstyti cukraus pudra.

Obuolių lazanija su migdolų gaidele

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pudingui:
1 puodelis pieno;
3 kiaušinių tryniai;
50 g cukraus;
30 g miltų;
1 a.š. vanilės ekstrakto.

Obuolių įdaras:
4 vidutiniai ar dideli obuoliai;
1/3 puodelio cukraus;
¼ puodelio vandens;
1 š. maltų migdolų;
Saujelė razinų;
½ a.š. cinamono;
½ a.š. malto muskato;
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių;


Pudingui išplakti trynius su cukrumi. Suberti miltus ir dar kartą gerai išplakti. Pieną užvirinti, supilti į trynių masę ir išsukti. Dėti ant silpnos ugnies, užvirinti ir maišant dar pavirti 1-2 minutes kol sutirštės. Atšaldyti.
Nuluptus obuolius supjaustyti plonais griežinėliais. Sudėti į puodą, užpilti vandeniu, cukrumi ir virti kol suminkštės (apie 10 minučių). Atšaldžius sumaišyti su prieskoniais, razinomis ir maltais migdolais.
Lazanijos lakštus apvirti. Nedideliame sviestu išteptame kepimo inde dėti lazanijos lakštą, obuolių įdaro, paskleisti pudingo, vėl lakštas, obuoliai, pudingas. Paskutinis sluoksnis turi būti buolių su pudingu. Pabarstyti migdolų drožlėmis ir kepti 160-170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių. Prieš tiekiant apibarstyti cukraus pudra.

Receptą atsiuntė http://forelle.blogas.lt

Komentarai (9)


  • Migle 2011-03-15 15:41

    skaniai atrodo :super: as manau kad cia ne lazanija o visas pyragas ;-) reikes ka nors pabandyt nes labai seile tysta :super:


  • <3 2010-09-01 23:27

    lazanija :DDDD makaronu lakstai ne lazanija...


  • vitalija 2009-10-14 15:33

    skaniai atrodo reikia pasigaminti :super:


  • Ruta 2009-09-19 12:48

    parduotuveje prie makaronu buna ir lazanijos lakstai ;)
    :-)


  • Greta 2009-08-29 14:24

    Labai skanus patiekalas ta recepta jau zinau senai tik nedekit razinu tai dar skaniau... :-) :-) :-)


  • Greta 2009-08-29 14:23

    labai skanus patiekalas tikrai pasigaminkit as ta recepta jau seniau zinojau bet tik nedekit razinu tai isvis skanu... ;)*~ :-) :-) :-)


  • dady 2009-08-06 11:04

    viliojanciai atrodo


  • dowyti 2009-07-17 19:41

    kurn tos lazanijos gauti?


  • saule 2009-06-23 12:08

    skaniai atrodo :super:


Daugiau receptų