Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Obuolių pudingas (obuolių pyragas)
AUTORIUS:
Odeta
INGREDIENTAI:
1 kilogramas obuolių
2 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
100 gramų sviesto
400 gramų kondensuoto pieno (sutirštintas)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuluptus obuolius supjaustyti ir apkepti svieste, kol taps auksinės spalvos (apie 4-5 min.).
Tešlai sumaišyti kiaušinius su kondensuotu pienu, miltais ir vaniliniu cukrumi.
Į tešlos masę reikia įdėti ir kepimo miltelių arba sodos šaukštelio.
Tešla turi būti tąsi.
Apkeptus, pravėsusius obuolius įmaišyti į tešlą ir viską sudėti į kepimo formą.
Kepti 185 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.
Tikrai labai skanus, šlapias ir aromatingas obuolių pyragas!
Ir greitai bei lengvai pagaminamas!
Skanaus!

Obuolių pudingas (obuolių pyragas)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nuluptus obuolius supjaustyti ir apkepti svieste, kol taps auksinės spalvos (apie 4-5 min.).
Tešlai sumaišyti kiaušinius su kondensuotu pienu, miltais ir vaniliniu cukrumi.
Į tešlos masę reikia įdėti ir kepimo miltelių arba sodos šaukštelio.
Tešla turi būti tąsi.
Apkeptus, pravėsusius obuolius įmaišyti į tešlą ir viską sudėti į kepimo formą.
Kepti 185 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.
Tikrai labai skanus, šlapias ir aromatingas obuolių pyragas!
Ir greitai bei lengvai pagaminamas!
Skanaus!

Receptą atsiuntė Odeta

Komentarai (27)


  • Giedre 2012-11-30 20:53

    O mes patingejom vesinti obuolius...kazin ar del to gavosi nekoks? Is pradziu iskilo graziai, o isjungtas susmego:(karsto pyrago skonis kaip neiskepusio:(gal saltas bus skanus? Ir dar klausimukas, ar smulkiai ar stambiai pjaustyt obuolius?
    Kazin ka darem ne taip, nors laikemes recepto ir pudingo jis neprimena?

    Aciu


  • Ugnė 2012-11-29 19:49

    Jau orkaitėje! Nesu mėgeja sėdėti virtuvėje, tad šis receptas rudeninių obuolių krūvai mažinti pats tas :D greita, pigu na ir tikėkimės bus skanu :)
    Ačiū šeiminikei už idėją :) :super:


  • Odeta 2011-11-13 09:22

    Ne nesideda, nes jis kepant į obuolius jug neįsigeria.O kai obuoliai maišosi į tešlą, kartu patenka ir tas išsilydes sviestukas :)


  • Agne 2011-11-12 17:53

    O į tešlą sviestas nesideda?


  • vyt0606 2011-10-15 13:21

    jeigu jau as iskepiau tai yra pasiekiama visiems :-) :super: :jee: :soku2: :super2:


  • kadangi 2011-09-27 18:00

    kondensuotas pienas daug žadėjo šiam receptui, tačiau nelikau patenkinta rezultatu- gavosi kietas (manau per daug miltų) ir trūko saldumo :(


  • DestinyHopeCyrusReal 2011-08-21 21:18

    very tasty cake. I did a cruel process of recovering a tasty recommend it to everybody :parselis: :aiskinu: ;-)


  • Arune 2011-08-19 22:51

    Nepaprastai lengvas ir gardus!
    Tik kepindama alyvinius obuolius, abiperiau juos dar cinamonu ir cukrumi. O kai obuoliai ir tesla jau buvo paruosti formoje, virsu pagardinau kondensuotu pienu. Nepaprastai patiko! :)


  • Odeta 2011-03-24 15:57

    Šiaip, tai aš dedu miltų "iš akies". Tešla standartiškai, kaip ir visiems pyragams gaunasi grietinės tirštumo.


  • Justina 2011-03-24 12:28

    Gal galetumet patikslinti kiek reikia deti miltu gramais. Nes gavosi kietokas,,, Tikriausiai stiklines per dideles buvo :)
    Is anksto dekoju uz atsakyma


Daugiau receptų