Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Obuolių pyragas
AUTORIUS:
Monika
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
600 gramų tešlos (bemielė, sluoksniuota)
6 obuolių
2 valgomieji šaukštai cinamono
100 gramų cukraus (baltas)
1 arbatinis šaukštelis prieskonių
50 gramų cukraus (rudas)
šiek tiek druskos
100 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešla išklojam indą kuriame kepsime, subadome šakute pagrindą. Dedam į šaldytuvą kol pasiruošime obuolius.
2.
Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais, ne per mažais, kad nepasidarytų košė. Į puodą pilame cukrų ir kitus birius produktus bei vandenį, išmaišom, kaitinam ir dedam obuolius. paverdam apie 10 min, kol obuoliai suminkštės bet vis dar laikys savo formą o sirupas sutirštės. Atvėsinam įdarą.
3.
Paruoštą įdarą dedam ant tešlos, išlyginam. likusia tešlos dalimi uždengiam įdarą, uždarom visus kampus. padarom skylutę viršuje garam išeiti. patepam vandeniu ar kiaušiniu. Galima palikti šaldytuve 20 min prieš kepant, bet manau kad tai nėra būtina.
4.
Kepam 200°C temp. orkaitei apie valandą.

Obuolių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Tešla išklojam indą kuriame kepsime, subadome šakute pagrindą. Dedam į šaldytuvą kol pasiruošime obuolius.

  2. Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais, ne per mažais, kad nepasidarytų košė. Į puodą pilame cukrų ir kitus birius produktus bei vandenį, išmaišom, kaitinam ir dedam obuolius. paverdam apie 10 min, kol obuoliai suminkštės bet vis dar laikys savo formą o sirupas sutirštės. Atvėsinam įdarą.

  3. Paruoštą įdarą dedam ant tešlos, išlyginam. likusia tešlos dalimi uždengiam įdarą, uždarom visus kampus. padarom skylutę viršuje garam išeiti. patepam vandeniu ar kiaušiniu. Galima palikti šaldytuve 20 min prieš kepant, bet manau kad tai nėra būtina.

  4. Kepam 200°C temp. orkaitei apie valandą.

Receptą atsiuntė Monika

Komentarai (1)


  • Valda 2017-01-23 08:59

    Labai saunu!


Daugiau receptų