Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Obuolių pyragas Nr. 1
AUTORIUS:
Giedrė
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus (užpilui)
5 vienetai obuolių
2 vienetai kiaušinių (užpilui)
1.5 stiklinės kvietinių miltų (1 stiklinė t.y. 220 ml)
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų (užpilui)
150 gramų sviesto (išlydytas)
0.5 stiklinės grietinės
1 stiklinė grietinės (užpilui)
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius išvalykite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.
Iš 1,5 stiklinės miltų, 0,5 stiklinės grietinės arba jogurto, 150 g lydyto sviesto, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių arba gesintos sodos išmaišykite tešlą.
Užpilui 2 kiaušinius išplakite su 0,5-1 stikline cukraus, įberkite 2 šaukštus miltų, supilkite 1 stiklinę grietinės ir viską išmaišykite.
Kepimo skardą išklokite tešla. Kraštus taip pat išklokite tešla, kad užpilas neišbėgtų.
Sudėkite obuolius ir užpilkite pasiruoštu užpilu.
Kepkite 150-200 laipsnių temperatūros orkaitėje 30-40 minučių.
Labai skanu šaltas!

Obuolių pyragas Nr. 1

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Obuolius išvalykite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.
Iš 1,5 stiklinės miltų, 0,5 stiklinės grietinės arba jogurto, 150 g lydyto sviesto, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių arba gesintos sodos išmaišykite tešlą.
Užpilui 2 kiaušinius išplakite su 0,5-1 stikline cukraus, įberkite 2 šaukštus miltų, supilkite 1 stiklinę grietinės ir viską išmaišykite.
Kepimo skardą išklokite tešla. Kraštus taip pat išklokite tešla, kad užpilas neišbėgtų.
Sudėkite obuolius ir užpilkite pasiruoštu užpilu.
Kepkite 150-200 laipsnių temperatūros orkaitėje 30-40 minučių.
Labai skanu šaltas!

Receptą atsiuntė Giedrė

Komentarai (4)


  • raminta 2013-03-08 10:03

    Pasakiškai skanus pyragas!Ačiū už receptą-senai tokio ieškojau:)


  • ingrida 2012-02-21 12:41

    Einu kepti ;-) Tikiuosi pasiseks :-D


  • Violeta 2012-01-18 13:39

    O kokia grietine,rūgšti ar saldi,šviežia grietine?


  • Natalija 2011-08-31 21:17

    reiks pabandyti issikepti toki ;-)


Daugiau receptų