Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Obuolių pyragas su avietėmis
AUTORIUS:
Ligita
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
1 sauja aviečių
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
šiek tiek cukraus pudros (apibarstymui)
200 gramų cukraus
200 gramų margarino (kepiniams)
šiek tiek obuolių (4-5)
6 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Margariną ištirpinkite ir išplakite su smulkiai sutarkuotu svarainiu (sėklalizdžius prieš tai išimkite). Berkite cukrų, vanilinį cukrų, išplakite. Tuomet įmuškite kiaušinius, vėl išplakite. Supilkite miltus su kepimo milteliais ir vėlgi viską išplakite. Kepimo indą (aš naudojau silikonininį) ištepkite riebalais (sviestu, margarinu arba aliejumi), pabarstykite džiūvėsėliais.
Obuolius nuskuskite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Avietes nuplaukite. Į kepimo indą dėkite sluosnį obuolių, kelias uogas ir apipilkite tešla. Pabarstykite šaukštekiu cinamono. Dėkite dar vieną likusių obuolių sluoksnį, išdėliokite likusias avietes, pabarstykite likusiu šaukšteliu cinamono. Supilkite likusią tešlos dalį ir pašaukite į gerai įkaitusią orkaitę. Kepkite 30 minučių 200 C karštyje. Išėmę pyragą atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.

Obuolių pyragas su avietėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Margariną ištirpinkite ir išplakite su smulkiai sutarkuotu svarainiu (sėklalizdžius prieš tai išimkite). Berkite cukrų, vanilinį cukrų, išplakite. Tuomet įmuškite kiaušinius, vėl išplakite. Supilkite miltus su kepimo milteliais ir vėlgi viską išplakite. Kepimo indą (aš naudojau silikonininį) ištepkite riebalais (sviestu, margarinu arba aliejumi), pabarstykite džiūvėsėliais.
Obuolius nuskuskite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Avietes nuplaukite. Į kepimo indą dėkite sluosnį obuolių, kelias uogas ir apipilkite tešla. Pabarstykite šaukštekiu cinamono. Dėkite dar vieną likusių obuolių sluoksnį, išdėliokite likusias avietes, pabarstykite likusiu šaukšteliu cinamono. Supilkite likusią tešlos dalį ir pašaukite į gerai įkaitusią orkaitę. Kepkite 30 minučių 200 C karštyje. Išėmę pyragą atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.

Receptą atsiuntė Ligita

Komentarai (3)


  • Genute 2016-08-28 13:47

    tai kaip cia atsirado svarainis?


  • Gj 2016-05-26 22:58

    is kur atsirado svarainis?


  • LAPE 2012-07-27 20:55

    O jei vietoj margarino bdeti sviesta? :-)


Daugiau receptų