Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Obuolių pyragas su džemu
AUTORIUS:
Ona M.
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelės, tarkuotos)
150 gramų cukraus
500 gramų obuolių
3 vienetai kiaušinių
230 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų pieno
150 gramų sviesto
100 gramų džemo (obuolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1. Dubenyje ištrinti sviestą su cukrumi ir tarkuota apelsino žievele.
2. Vieną po kito įplakti tris kiaušinius.
3. Suberti pusę persijotų miltų ir supilti pusę pieno. Viską gerai išmaišyti, suberti likusius miltus ir supilti likusį pieną ir, dar kartą gerai sumaišius, gautą tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą.
4. Orkaitę jau galima pradėti kaitinti iki 180 °C.
5. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išdėlioti ant pyrago paviršiaus.
6. Pyragą įdėti į gerai įkaitintą orkaitę ir kepti 35 min. Baigiant kepti, pyrago paviršių aptepti obuolių džemu (aš turėjau abrikosų džemo - jį ir panaudojau).
7.Pyragas lengvai išimamas iš kepimo formos. Tinka valgyti ir karštą, ir atvėsusį. Skanaus!

Obuolių pyragas su džemu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

1. Dubenyje ištrinti sviestą su cukrumi ir tarkuota apelsino žievele.
2. Vieną po kito įplakti tris kiaušinius.
3. Suberti pusę persijotų miltų ir supilti pusę pieno. Viską gerai išmaišyti, suberti likusius miltus ir supilti likusį pieną ir, dar kartą gerai sumaišius, gautą tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą.
4. Orkaitę jau galima pradėti kaitinti iki 180 °C.
5. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išdėlioti ant pyrago paviršiaus.
6. Pyragą įdėti į gerai įkaitintą orkaitę ir kepti 35 min. Baigiant kepti, pyrago paviršių aptepti obuolių džemu (aš turėjau abrikosų džemo - jį ir panaudojau).
7.Pyragas lengvai išimamas iš kepimo formos. Tinka valgyti ir karštą, ir atvėsusį. Skanaus!

Receptą atsiuntė Ona M.

Komentarai (2)


  • Mantas 2016-11-01 13:58

    Labaj skanus pyragas ir paprastas tik reikia ideti arbatini sauksteli kepimo milteliu :)


  • Rasa Jurgutaviciene 2013-08-22 14:25

    pabandysiu tikrai,atrodo skaniai :-)


Daugiau receptų