Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Obuolių pyragas su kakava
AUTORIUS:
Ieva
Porcijų skaičius: 7
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Autorius apie receptą: Obuolių pyragas su kakava ir lazdyno riešutais. Puikiai tinkantis prie kavos. Obuolių pyragas su kakava ir lazdyno riešutais. Puikiai tinkantis prie kavos. Ieva
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
7 vienetai obuolių
5 vienetai kiaušinių
200 gramų rudojo cukraus
200 gramų miltai
150 gramų aliejaus
3 valgomieji šaukštai cukraus pudros
3 valgomieji šaukštai kakavos
70 gramų lazdyno reišutų
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. Kiaušinius su cukrumi, vanilinės ekstraktu ir druska išplakite iki purumo. Supilkite aliejų, kakavos miltelius, per puse perpjautus lazdyno riešutus ir vėl viską gerai išplakite. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir vėl viską išplakite elektriniu plaktuvu.
2.
Pilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą. Nupylę pusę tešlos turinio alikite , sudėkite obuolius ir užpilkite viską likusia tešla.Jeigu norite, kad pyragas atrodytų šventiškiau ir puošniau iš obuolių skiltelių su žievele susukite rožytes.
3.
Kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje apie 30–40 min., arba, kol gražiai paruduos.Vidų patikrinkite mediniu pagaliuku (jei jis sausas – pyragas iškepęs). Galiausiai apibarstykite cukraus pudra. Tad skanaus ir jaukios popietės su kava ar arbata! :)

Obuolių pyragas su kakava

Recepto autorius: Obuolių pyragas su kakava ir lazdyno riešutais. Puikiai tinkantis prie kavos. Ieva
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 7
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. Kiaušinius su cukrumi, vanilinės ekstraktu ir druska išplakite iki purumo. Supilkite aliejų, kakavos miltelius, per puse perpjautus lazdyno riešutus ir vėl viską gerai išplakite. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir vėl viską išplakite elektriniu plaktuvu.

  2. Pilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą. Nupylę pusę tešlos turinio alikite , sudėkite obuolius ir užpilkite viską likusia tešla.Jeigu norite, kad pyragas atrodytų šventiškiau ir puošniau iš obuolių skiltelių su žievele susukite rožytes.

  3. Kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje apie 30–40 min., arba, kol gražiai paruduos.Vidų patikrinkite mediniu pagaliuku (jei jis sausas – pyragas iškepęs). Galiausiai apibarstykite cukraus pudra. Tad skanaus ir jaukios popietės su kava ar arbata! :)

Receptą atsiuntė Ieva

Komentarai


Daugiau receptų