Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Obuolių pyragas su migdolais
AUTORIUS:
Irmina
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono (įdarui)
75 gramai cukraus (įdarui)
75 gramai cukraus (kremui)
125 gramai cukraus (tešlai)
1 valgomasis šaukštas krakmolo (įdarui)
150 gramų migdolų (smulkinti, kremui)
1.5 kilogramo obuolių (įdarui)
4 vienetai kiaušinių (įdarui)
2 vienetai kiaušinių (tešlai)
350 gramų kvietinių miltų (tešlai)
šiek tiek druskos (tešlai)
75 gramai aliejaus (kremui)
125 gramai aliejaus (tešlai)
250 gramų grietinės (įdarui)
100 mililitrų grietinės (kremui)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (įdarui)
7 gramai vanilinio cukraus (tešlai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Į sausų produktų masę supilame aliejų ir įmušame kiaušinius.
Išminkytą tešlą įtiesiame į kepimo formą.
Obuolius nulupame, išvalome ir supjaustome skiltelėmis.
Obuolius sudedame ant tešlos.
Kiaušinius išplakame su baltuoju ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome grietinę, krakmolą ir cinamoną.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje 30 min.
Į puodelį supilame aliejų, suberiame cukrų. Maišome, kol cukrus ištirpsta. Kai šiek tiek pravėsta įmaišome grietinę ir nukeliame nuo ugnies. Supilame ant pyrago, apibarstome migdolais. Sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 40 minučių.

Obuolių pyragas su migdolais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Miltus sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Į sausų produktų masę supilame aliejų ir įmušame kiaušinius.
Išminkytą tešlą įtiesiame į kepimo formą.
Obuolius nulupame, išvalome ir supjaustome skiltelėmis.
Obuolius sudedame ant tešlos.
Kiaušinius išplakame su baltuoju ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome grietinę, krakmolą ir cinamoną.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje 30 min.
Į puodelį supilame aliejų, suberiame cukrų. Maišome, kol cukrus ištirpsta. Kai šiek tiek pravėsta įmaišome grietinę ir nukeliame nuo ugnies. Supilame ant pyrago, apibarstome migdolais. Sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 40 minučių.

Receptą atsiuntė Irmina

Komentarai


Daugiau receptų