Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Obuolių pyragas su riešutais
AUTORIUS:
Gitana
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
80 gramų graikinių riešutų
4 vienetai obuolių
šiek tiek vanilės
4 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
25 gramai sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Sviestą ištrinti su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į kiaušinių plakinį, sudėti sviestą, išmaišyti.
Obuolius nulupti ir perpjauti per pusę, išimti sėklas, apšlakstyti citrinos sultimis. Vieną obuolį sutarkuoti ir sumaišyti su tešla.
Tešlą sukrėsti į sviestu pateptą kepimo formą.
Obuolių puseles įspausti ant tešlos apvalia puse į viršų. Obuolių viršų galima išraižyti.
25 g sviesto sutarkuoti, sumaišyti su pasmulkintais riešutais ir truputėliu miltų ir cukraus. Gautą masę sudėti ant tešlos tarp obuolių.
Kepti 40 min.

Obuolių pyragas su riešutais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Sviestą ištrinti su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į kiaušinių plakinį, sudėti sviestą, išmaišyti.
Obuolius nulupti ir perpjauti per pusę, išimti sėklas, apšlakstyti citrinos sultimis. Vieną obuolį sutarkuoti ir sumaišyti su tešla.
Tešlą sukrėsti į sviestu pateptą kepimo formą.
Obuolių puseles įspausti ant tešlos apvalia puse į viršų. Obuolių viršų galima išraižyti.
25 g sviesto sutarkuoti, sumaišyti su pasmulkintais riešutais ir truputėliu miltų ir cukraus. Gautą masę sudėti ant tešlos tarp obuolių.
Kepti 40 min.

Receptą atsiuntė Gitana

Komentarai


Daugiau receptų