Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Obuolių pyragas su rožiniu kremu
AUTORIUS:
Olga
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė cukraus
5 kiaušinių
1 pakelis kisieliaus ((braškinis))
200 gramų sviesto
1.5 kilogramo obuolių
0.5 stiklinės cukraus pudros
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 pakelis vanilinio cukraus
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinių baltymus atskirtш nuo trynių.
2.
Baltymus plakam mikseriu. Palaipsniui dedam cukrų ir kisieliaus miltelius. Gaunasi puri mase-kremas. Gautą kremą dedam į šaldytuvą, kad atvėstų.
3.
Miltus sukapojam su sviestu. Peiliuku pjaustom sviestą miltuose iki tol, kol gausis trupininė masė.
4.
Pridedam trynius, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Išmaišom ir gautą tešlą dedam į šaldymo kamerą (15-20 min).
5.
Obuolius nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Sumaišyti su džiūvėsėliais ir cinamonu.
6.
Kepimo formos dugną patepti sviestų ir iškloti kepimo popieriumi. Šitam pyragui geriausiai tinka tortų forma su nuimamomis sienelėmis.
7.
Tešlą išimam iš šaldymo kameros ir dedam į formą. Ant viršaus dedam obuolių masę.
8.
Kepam orkaitėje ~40-50 min., 180 laips.
9.
Mediniu pagaliuku patikrinus, kad pyragas iškepė, iš šaldytuvo išimam rožinį baltymų kremą ir išpilam ant obuolių. Ir vėl visą formą statom į orkaitę 10 minučių.

Skanaus!

Obuolių pyragas su rožiniu kremu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinių baltymus atskirtш nuo trynių.

  2. Baltymus plakam mikseriu. Palaipsniui dedam cukrų ir kisieliaus miltelius. Gaunasi puri mase-kremas. Gautą kremą dedam į šaldytuvą, kad atvėstų.

  3. Miltus sukapojam su sviestu. Peiliuku pjaustom sviestą miltuose iki tol, kol gausis trupininė masė.

  4. Pridedam trynius, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Išmaišom ir gautą tešlą dedam į šaldymo kamerą (15-20 min).

  5. Obuolius nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Sumaišyti su džiūvėsėliais ir cinamonu.

  6. Kepimo formos dugną patepti sviestų ir iškloti kepimo popieriumi. Šitam pyragui geriausiai tinka tortų forma su nuimamomis sienelėmis.

  7. Tešlą išimam iš šaldymo kameros ir dedam į formą. Ant viršaus dedam obuolių masę.

  8. Kepam orkaitėje ~40-50 min., 180 laips.

  9. Mediniu pagaliuku patikrinus, kad pyragas iškepė, iš šaldytuvo išimam rožinį baltymų kremą ir išpilam ant obuolių. Ir vėl visą formą statom į orkaitę 10 minučių.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Olga

Komentarai (2)


  • Vilnius 2016-08-26 14:33

    Labai nevykęs gavosi. Rožinė masė niekaip neiškepa, gaunasi skysta. Gaila produktų ir laiko.


  • donata paliukaite 2014-10-14 18:07

    skanus tas raudonas


Daugiau receptų