Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Obuolių pyragas su varške ir uogiene
AUTORIUS:
Žalioji Virtuvė
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono (įdarui)
1 valgomasis šaukštas cukraus (įdarui)
1 valgomasis šaukštas cukraus (tešlai)
2 vienetai obuolių (įdarui)
2 vienetai kiaušinių (tešlai)
400 gramų kvietinių miltų (tešlai)
300 gramų varškės (įdarui)
200 gramų sviesto (tešlai)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (tešlai)
5 valgomieji šaukštai uogienės (įdarui)
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus ir kepimo miltelius gerai išmaišyti, įtarkuoti sviestą.

Kiaušinius su cukrumi gerai išplakti. Plakinį supilti į miltų masę ir gerai išmaišyti. 2/3 tešlos dėti į kepimo skardą ir kepti orkaitėje apie 15 minučių. Kitą tešlos dalį padėti į šaldymo kamerą.

Įdaro gaminimas: varškę gerai išmaišyti su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Obuolius sutarkuoti ir sumaišyti su cukrumi ir cinamonu. Ant pakepusios tešlos dėti obuolių, tada varškės ir uogienės sluoksnį. Ant viršaus užtarkuoti likusią tešlą ir kepti apie valandą 180°C orkaitėje.

Obuolių pyragas su varške ir uogiene

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Miltus ir kepimo miltelius gerai išmaišyti, įtarkuoti sviestą.

Kiaušinius su cukrumi gerai išplakti. Plakinį supilti į miltų masę ir gerai išmaišyti. 2/3 tešlos dėti į kepimo skardą ir kepti orkaitėje apie 15 minučių. Kitą tešlos dalį padėti į šaldymo kamerą.

Įdaro gaminimas: varškę gerai išmaišyti su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Obuolius sutarkuoti ir sumaišyti su cukrumi ir cinamonu. Ant pakepusios tešlos dėti obuolių, tada varškės ir uogienės sluoksnį. Ant viršaus užtarkuoti likusią tešlą ir kepti apie valandą 180°C orkaitėje.

Receptą atsiuntė Žalioji Virtuvė

Komentarai (1)


  • Rita 2015-05-26 17:44

    Pyragas nemėgstantiems saldžiai :D. Tekstūra gera gaunasi, bet skonis keistokas, tešla visai ne kaip pyragui, jokio saldumo, na turėjau ir pati susiprasti cukraus daugiau įdėti:). O ir obuoliai su cinamonu prie uogienės nelabai tinka:/.


Daugiau receptų