Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Obuolių pyragas - tortas
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
8 vienetai obuolių
2 lapai šaldytos tešlos
300 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
4 valgomieji šaukštai cukraus
1 vienetas citrinų
1 pundelis bazilikų
100 gramų baltojo šokolado
1 sauja džiovintų greipfrutų (arba migdolai)
2 valgomieji šaukštai miltai
1 valgomasis šaukštas krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Atšildyta tešla iškloti torto formą.
2.
Obuolius nulupti, supjaustyti riekelėmis, apšlakstyti citrina.
Kiaušinius suplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi.
Supjaustyti žalius bazilikus ir smulkintuvu sumaišyti su grietine. Bazilikų dėti nėra būtina, bet jie priduoda aromato pikantiško.
Grietinės masę sumaišyti su kiaušinių mase, supilti miltus su krakmolu ir vėl išmaišyti.
Pilti į tortinę obuolių, kremo, vėl obuolių ir vėl kremo.

Dėti į 180°C temp. orkaitę ir kepti apie 50 min.
3.
Aptarkuoti dar karštą baltu šokoladu ir džiovintais greifrutais ar užberti riešutų drožlėmis (ant balto šokolado irgi).
Labai gaivus, aromatingas, lengvai pagaminamas torčiukas.
Sunkiausia dalis palaukti, kol gerai atšals. Galima dar papuošti apelsinais ar citrinomis.

Obuolių pyragas - tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Atšildyta tešla iškloti torto formą.

  2. Obuolius nulupti, supjaustyti riekelėmis, apšlakstyti citrina.
    Kiaušinius suplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi.
    Supjaustyti žalius bazilikus ir smulkintuvu sumaišyti su grietine. Bazilikų dėti nėra būtina, bet jie priduoda aromato pikantiško.
    Grietinės masę sumaišyti su kiaušinių mase, supilti miltus su krakmolu ir vėl išmaišyti.
    Pilti į tortinę obuolių, kremo, vėl obuolių ir vėl kremo.

    Dėti į 180°C temp. orkaitę ir kepti apie 50 min.

  3. Aptarkuoti dar karštą baltu šokoladu ir džiovintais greifrutais ar užberti riešutų drožlėmis (ant balto šokolado irgi).
    Labai gaivus, aromatingas, lengvai pagaminamas torčiukas.
    Sunkiausia dalis palaukti, kol gerai atšals. Galima dar papuošti apelsinais ar citrinomis.

Receptą atsiuntė Regina

Komentarai


Daugiau receptų