Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Obuolių pyragas vasariškam vakarui
AUTORIUS:
Martyna
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
125 gramai sviesto
1 stiklinė vandens (ledinis)
200 gramų miltai
3 valgomieji šaukštai cukraus
5 vienetai obuolių
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
5 valgomieji šaukštai citrinų sultys
5 valgomieji šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas krakmolo
1 vienetas kiaušinių ((trynys))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą sutarkuoti su miltais, suberti cukrų, supilti vandenį, įmušti vieną kiaušinio trynį ir suformuoti tešlos gabalą, kurį palikti šaldytuve 2h.
2.
Puode užvirti smulkiai supjaustytus obuolius, supilti citrinos sultis, suberti cinamoną ir cukrų. Pavirti, kol suminkštės. Ištirpinti krakamolą nedideliame kiekyje vandens ir supilti į obuolius, pavirti kelias sekundes, kol sutirštės.
3.
Į kepimo formą tiesti dalį tešlos, ant jos paskleisti obuolių masę ant viršaus uždėti likusią tešlą.
4.
Kepti 180°C temp. orkaitėje apie 30 min.

Obuolių pyragas vasariškam vakarui

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą sutarkuoti su miltais, suberti cukrų, supilti vandenį, įmušti vieną kiaušinio trynį ir suformuoti tešlos gabalą, kurį palikti šaldytuve 2h.

  2. Puode užvirti smulkiai supjaustytus obuolius, supilti citrinos sultis, suberti cinamoną ir cukrų. Pavirti, kol suminkštės. Ištirpinti krakamolą nedideliame kiekyje vandens ir supilti į obuolius, pavirti kelias sekundes, kol sutirštės.

  3. Į kepimo formą tiesti dalį tešlos, ant jos paskleisti obuolių masę ant viršaus uždėti likusią tešlą.

  4. Kepti 180°C temp. orkaitėje apie 30 min.

Receptą atsiuntė Martyna

Komentarai


Daugiau receptų